Pár száz civil felhasználású orosz biztonsági kamera feltörése után a hackerek már a Kreml termeit is árgus szemekkel figyelik.

A világ legnagyobbjának tartott hackerkollektíva, az Anonymous az utóbbi napokban egészen elképesztő hatékonysággal támadja az orosz kormányt és támogatóit. Pár nap leforgása alatt ugyanis feltörték az Orosz Központi Bank rendszerét, majd kiszivárogtatták 120.000 Ukrajnában harcoló orosz katona személyes adatait.

A lendületet tovább folytatva most a Kreml biztonsági kameráit törték fel, majd egy korábbi akciójukhoz hasonlóan műsort csináltak belőle. Az esetet a 24.hu szúrta ki a Cybertreat.Report nevű Facebook-csoportban, ahol bizonyítékként osztották körbe az esetről készült Anonymous TV Twitter-posztot.

Egyelőre nem tudni, hogy a hackereknek mi célja lehet mindezzel, ahogyan azt sem tudni, hogy a kamerákhoz közvetlenül, vagy „csak” bizonyos korábbi felvételekhez fértek hozzá. Akárhogyan is, ez egy egészen velős üzenet lehet az orosz vezetésnek, akiket a támogatóikkal együtt már több ízben megfenyegettek.

Érdemes azonban megjegyezni, hogy több szakértő szerint az Anonymous ilyen és ehhez hasonló akciói látványosak és kellemetlenek ugyan, eddig azonban nem feltétlenül voltak akkora hatással az ukrán-orosz háborúra vagy az orosz gazdaságra, mint arra előzetesen számítottak. Pedig egészen komoly célpontjaik voltak:

Milliókat fizethet a Google, ha hibát találsz ezekben a termékeiben

 

https://leet.hu/2022/03/28/warzone-clash-royale-mortal-kombat-indul-a-samsunggamer-nights-2-0/

×