Az Anonymous azt állítja, hogy az oroszok elvesztették az összes kémműholdat, a Roszkozmosz szerint viszont ez csak ‘fake news’.

A világ egyik leghírhedtebb hackercsapata, az Anonymous múlt héten jelentette be, hogy Ukrajna mellett becsatlakozik a már kibertérben is zajló ukrán-orosz háborúba. Ez idő alatt pedig számos támadást indítottak az orosz kormányzati oldalak, orosz hírportálok és weboldalak ellen, de nyíltan megfenyegették magát Putyint is.

Március 1-én azonban már azt is bejelentették, hogy sikeresen eltérítették az orosz űrügynökség, a Roszkozmosz összes kémműholdját.

Az Anonymoushoz szorosan kötődő NB65 csoport szerint teljesen lekapcsolták a Roszkozmosz irányítóközpontjáról az űreszközöket, melyekhez innentől kezdve nincsen hozzáférése az orosz vezetésnek. Sőt, a hackerek állítólag letöltötték és törölték az űrügynökség műholdas képalkotó és járműfelügyeleti rendszerével kapcsolatos bizalmas fájlokat is.

„A csalók és piti szélhámosok által közzétett információk hamisak. Minden űrirányító központunk a szokásos módon működik”tweetelte a Roszkozmosz vezetője, Dmitrij Rogozin, aki korábban a Nemzetközi Űrállomás orosz moduljai leállításával, az ISS Földbe vezetésével is fenyegetőzött.

Egyelőre nem tudni, hogy melyik állítás az igaz, hiszen ha a hackerek valóban eltérítették az orosz megfigyelő műholdakat, Oroszország – érthető módon – akkor sem ismerné el. Rogozin mindemellett azt is hozzátette, hogy bármelyik ország műholdjának lekapcsolása valójában casus belli, azaz háborús ok. A kérdés csupán, hogy ez esetben mégis kivel fognak háborúba szállni?

via – Independent, Futurism | Kép: LadBible

Duplán szív az oroszbarát hackercsapat – A Conti ransomware teljes forráskódja kikerült

https://leet.hu/shop/newmerch/

×