Az Anonymous azt ígéri, hogy hamarosan soha nem látott mértékű kibertámadás éri Oroszországot.

A méltán hírhedt Anonymous hackerszervezet amióta becsatlakozott az új hadszíntéren, a kibertérben is zajló ukrán-orosz háborúba, szakadatlan támadják az internetre egy picit is csatlakozó orosz szerveket, oldalakat, és eszközöket.

A támadásaik során például bejutottak az orosz űrügynökség, a Roszkozmosz rendszerébe, feltörtek több száz biztonsági kamerát, több ízben eltérítették az orosz tévécsatornák adásait, de még az orosz tömegtájékoztatási és távközlési hatóság, a Roszkomnadzor legnagyobb adatbázisához is hozzáfértek.

Most pedig több tucatnyi oroszországi nyomtató felett vették át az irányítást, amit az orosz propagandáéval ellentétes üzenet terjesztésére használtak.

Az Anonymous szervezethez köthető 15 fős hackercsapat eddig 156 orosz nyomtatóhoz nyert hozzáférést, melyekről két óra alatt több mint 100.000 oldalnyi propaganda-ellenes üzenetet nyomtattak ki. Ezekben azt írják az orosz állampolgároknak, hogy az orosz média hazudik nekik a háborúról, majd instrukciókat adnak a TOR böngésző használatához, hogy elkerülhessék vele az orosz kormány megfigyelését és cenzúráját, illetve hogy hiteles információkhoz, hírekhez juthassanak.

„Egy köteg papír és tinta olcsó ár az ártatlanok véréért” – üzeni az Anonymous az orosz polgároknak. „Harcoljatok az örökségetekért és a becsületetekért, döntsétek meg Putyin korrupt rendszerét, amely a zsebetekből lop. Adjátok vissza a tiszteletet. Hozzatok békét és dicsőséget Ukrajnának, amely nem érdemelte meg az ártatlanok meggyilkolását!”

Az International Business Times megkeresésére a szervezet azt is elárulta, hogy a háttérben voltak, akik segítettek a nyomtatók feltörésében (Anonymous Strategic Support és #OpRedScare), most azonban az a feladatuk, hogy a több ezer példányban kinyomtatott üzenetet szét tudják terjeszteni az országban. Továbbá megjegyezték, hogy a háttérben egy olyan mértékű támadáson dolgoznak, amilyet Oroszország még sosem látott.

Mindeközben az ukrán kormány is felállította az önkéntesekből álló hackerseregét, amely a több százezer tagjával a legnagyobb kiberhaderő lett:

Ez már hackersereg: Több százezer hacker állt be az ukrán kiberhaderőbe Oroszország ellen

×