A Google pár hónapig dupla pénzt fizet azoknak, akik hibát találnak a kütyüjeiben.

A ‘bug bounty-nak’ nevezett jutalmazási rendszer manapság már teljesen hétköznapinak számít, nagyban köszönhetően például az olyan technológiai vállalatoknak, mint amilyen a Google.

A keresőóriás immáron tizedik esztendeje minden évben milliókat csenget ki azoknak az etikus hackereknek, akik egy-egy termékükben találnak valami hibát. A Google csak 2021-ben 62 ország 696 fehérsapkása között osztott szét 8,7 millió dollár, mintegy 3 milliárd forint jutalmat – amelyből 2,9 millió dollárt az Androidos hibák, 3,2 millió dollárt pedig a Chrome-os visszajelzések tettek ki.

A vállalat most úgy gondolja ideje szintet lépni, és még nagyobb ösztönzőkkel bővíti programját: a Google Nest és Fitbit eszközökről szóló jelentésekért mostantól megduplázott jutalom jár.

A dupla pénzjutalom a mai naptól kezdve egészen fél éven keresztül tart majd, melyet a 2021-es évre visszamenőlegesen is kiterjesztettek. Az egyszerűség kedvéért a Google az összes első féltől származó eszközt is összefogja az Android és Google eszközök biztonsági jutalomprogramjában, ami korábban Android Security Reward Programként futott. Ehhez a Google most a következő készülékeket adja hozzá, vagyis ezekben kellene pénzért cserében hibákat, sebezhetőséget találni:

Google Nest – okosotthon:

  • Kamerák és ajtócsengők: Nest Cam (akkumulátoros és vezetékes), Nest Doorbell (akkumulátoros és vezetékes)
  • Hangszórók: Nest Mini (2. generáció), Nest Audio
  • Kijelzők: Nest Hub Max, Nest Hub (2. generáció)
  • Termosztátok: Nest Learning Thermostat, Nest Thermostat
  • Wi-Fi: Google WiFi, Nest WiFi
  • Streaming: Chromecast Google TV-vel, Chromecast
  • Füst- és CO-riasztó: Nest Protect
  • Ajtózár: Nest x Yale Lock

Fitbit

  • Okosórák: Versa 3, Sense
  • Trackerek: Charge 5: Luxe, Inspire 2, Charge 5

A VRP-hez a tavalyi átalakítás óta minden eddiginél könnyebb csatlakozni, vagyis olyanokat is ösztönözhet a Google megújult hibakeresős programja, akik teljesen újoncok a területen. Ha kíváncsi vagy, mivel járhat a részvétel, a Google Bug Hunter University néhány tanácsát megfogadva sokkal könnyebb lehet az elkezdés. Ezt pedig mindenkinek tudjuk javasolni, aki érez magában erre affinitást, hiszen a tavaly kiosztott legmagasabb jutalom 54 millió forint volt.

via – Google, ZDNet, Android Police

Digitális ízű?! – A Coca-Cola bejelentette a “Pixel” ízű italát

 

https://leet.hu/2022/03/28/warzone-clash-royale-mortal-kombat-indul-a-samsunggamer-nights-2-0/

×