Az Anonymous ezúttal az Ukrajna területén harcoló orosz katonákat vette célba.

Az Anonymous hackerkollektíva az ukrán-orosz háború kitörése óta sorozza kibertámadásokkal és adatlopásokkal az orosz szerveket és médiát, ezzel pedig a fegyveres konfliktus elhúzódásával sem lassítanak.

A világ legismertebb hackerszervezete most azt állítja, hogy megszerezték 120.000 Ukrajnában harcoló orosz katona személyes adatait, melyeket mind nyilvánosságra is hoztak. A kiszivárogtatott információk között olyan adatok szerepelnek, mint a születési hely és dátum, lakcím, útlevélszám, vagy hogy melyik katonai egységhez tartoznak.

Az Anonymous a tweetben azt írja, hogy ezeket a katonákat háborús bűnök elkövetése miatt kivétel nélkül bíróság elé kell állítani. Ezzel konkrétan a civil áldozatokra, és elsősorban a Bucsa városában történt mészárlásra utalhattak, ahol a háború első napjaiban folytak véres harcok. A várost a hétvégén foglalták vissza az ukrán erők, ahol horrorisztikus kép tárult eléjük: több száz halott civil hevert az utcákon, de később tömegsírokat is találtak.

Az Anonymous február óta már igen sok támadást intézett Oroszország ellen:

Az most kiszivárogtatott dokumentumok hitelességét egyelőre nem lehet megerősíteni, és azt sem tudni pontosan, hogy a későbbiekben a nyugati kormányok egyáltalán felhasználhatják-e majd őket bármire is.

via – Fortune

Az Anonymous állhat mögötte – Sorra törik fel a magyar oldalakat

 

https://leet.hu/2022/03/28/warzone-clash-royale-mortal-kombat-indul-a-samsunggamer-nights-2-0/

×