Hackertámadás miatt még most is több magyar ismert hírportál és magazin elérhetetlen.

Az elmúlt órákban több hazai hírportál is beszámolt róla, hogy hackerek nemrég feltörték több hazai hírportál és magazin rendszerét. Egyes oldalakon üzenetet tettek közzé, más oldalak még most is elérhetetlenek. A hírek szerint

a támadás a 888, a Metropol, a Figyelő,  a Nemzeti Sport, a Mediaworks, a Szabad Föld, a Mandiner, a KarcFM oldalát is érinti, valamint több megyei lapot is.

Az oldalak feltörése után több oldalt a fenntartó inkább leállított. Az Index szerint a Nemzeti Sport címlapja egy politikai kampánnyá alakult, a szokásos hírfolyam helyett az „Egységben Magyarországért” magyar ellenzéki hírforrások jelennek meg. Ez a weboldal a kormányzati propaganda része! – írják a hekkerek az oldal tetején, majd hozzáteszik, hogy elhozzuk az igazságot a magyaroknak, propaganda helyett, független sajtót.

nso.hu

Az Anonymous állhat mögötte

A HVG szerint a támadás elkövetői az Anonymous-csoport tagjaiként állították be magukat, bár azt nem tudni, hogy tényleg ők állnak-e az incidens mögött. A hackerek még viccelődtek is, ugyanis a feltört oldalak aljára azt írták:

A wishről rendelt, anonymoust másoló arculatot hanyagoljátok, találjatok ki valami egyedit!”

Ezzel valószínűleg arra az illetőre gondolnak, aki egy anonymousos jelmezben magyar ellenzéki politikusról közölt mostanában lejárató anyagokat vagy adott muníciót a kormányközeli lapoknak az úgynevezett Városháza-ügyben.

Az Anonymous egy nemzetközi hackercsoport, melynek tagjai 2006 környékén követték el az első komolyabb kibertámadást. A csapat már korábban is küldött fenyegetést, erről bővebben az RTL számolt be.

Ezt láttad már?

Szavazz te is: Ennyien játszottak már videojátékkal home office meló közben

 

×