2013-ban jelentették be, hogy J.J. Abrams dolgozik a Portal filmadaptáción, de azóta szinte semmit nem lehetett hallani róla.

A Portal film ötlete egy ideje már érlelődik a Warner konyhájában, egészen pontosan már 8 éve, most azonban egyre inkább megvalósulni látszik a dolog. A stúdió nem is nagyon bízza a véletlenre a produkció sikerét, ezért a sokszor bizonyított J.J. Abrams kezébe nyomták a stafétabotot, aki öt évvel a legutóbbi nyilatkozata után ismét megtörte a projektet övező síri és nem túl bíztató csendet.

A producer-író-rendező sokat ugyan nem árult el az amerikai IGN-nek, azt viszont igen, hogy már nagy erőkkel dolgoznak a forgatókönyvön, ami végre valahára alakulni látszik. Abrams legalábbis rendkívül lelkes, aki szerint a Portal narratívája miatt rengeteg potenciál rejlik benne, melyeket megpróbálnak ténylegesen ki is aknázni.

Készül, de nem ez a prioritás…

Nyolc éve a parlagon hever és még csak most kezd alakulni, ez semmiképpen sem egy bizalomgerjesztő hír. Az mindenesetre reménykeltő lehet, hogy az utóbbi időben egyre többen és többször nyúlnak a videojátékokhoz alapért, gondoljunk csak a töménytelen mennyiségű Netflixes produkcióra, vagy a még friss Mortal Kombat filmre, de a Magyarországon forgó Halo sorozat és Borderlands film is célegyenesbe ér hamarosan, az Uncharted mozival egyetemben, de egészen jól halad az HBO gondozású The Last of Us is.

Ez pedig bőven okot adhat arra, hogy ténylegesen is új erőre kapjanak a Portal film munkálatai – a premierre azonban ne mostanában számítsunk. Noha nem személyesen Abrams dolgozik a filmen, aktívan részt vesz a háttérmunkálatokban, egyelőre viszont a Warnernél időközben kapott bokros teendői miatt a prioritásai végén szerepelhet a Portal, aminek egyelőre sem a producere, sem a rendezője sincs még meg.

A Portal nagy valószínűséggel csak az új, színesbőrű Superman mozi és az animációs Batman sorozat után kezdhet jül kivehető formát ölteni, ettől pedig jobb esetben is még pár évre vagyunk. 

Borítókép: Collider

×