Újraindultak a budapesti forgatások, két képet azonnal lőttek is a kulisszák mögül.

Jó sok éve már, hogy először szóba került egy élőszereplős Halo mozifilm ötlete, de az – a legtöbbször kreatív okok miatt – rendre zátonyra futott.

Aztán jött 2012 vége és vele a Forward Unto Dawn, ami másfél órában mutatta be a rajongóknak, hogy milyen is volt emberi, átlagos szemszögből a Covenantok támadása. Ezután, de még a Halo 5 előtt érkezett a Locke-ot bemutató Nightfall sorozat 2014-ben, ami finoman szólva is csak mérsékelt „sikereket” ért el, ami annak fényében különösen szomorú volt, hogy a következő számozott etap egyik főszereplőjét volt hivatott felvezetni.

A két mondhatni félresikerült próbálkozás remekül példázta a Microsoft filmekhez és sorozatokhoz való viszonyát és álláspontját, (itt akár kiegészíthetjük ezt a Quantum Break sorival is) melyek minőségét elnézve talán nem olyan meglepő, hogy úgy az egész koncepciót (az Xbox Entertainment Studios-t) végül a WC-n húzták le, úgy-ahogy az Xbox One-nal együtt.

De majd most

Halo TV Series to Debut on Paramount Plus in Early 2022

Az utóbbi időkben, de leginkább az elmúlt 2-3 évben a videojátékok filmes adaptációja eléggé felértékelődött. Azt nem tudni, hogy Uwe Boll mester visszavonulásának köszönhető mindez, avagy sem, de egyre többen nyúlnak a játékokhoz, mint alapanyag. A trendnek megfelelően a redmondiak is nagyobb figyelmet szentelnek az élőszereplős adaptációiknak, melynek köszönhetően a 2013-óta dédelgetett Master Chief fémjelezte sorozat is új lendületet kapott.

2019 végén meg is kezdődtek a forgatások, méghozzá nem máshol, mint Budapesten.

Az öröm persze nagyon korai volt, mivel ómenként szinte rögtön ebbe a levesbe is belerondított a koronavírus-járvány, így a felvételeket bizonytalan időre kénytelenek voltak beszüntetni. Most viszont úgy tűnik, hogy ismét haladhatnak a munkálatokkal, legalábbis erről árulkodik két újonnan kiszivárgott forgatási kép.

Az egyiken UNSC katonákat, a másokon pedig egy Warthdogot csodálhatunk meg.

A gőzerővel készülő Halo 2022-ben a Paramount Plus-on debütál majd. 

Master Chief szerepére Pablo Schreiber-t kérték fel, míg Cortanát természetesen eredeti hangja, Jen Taylor kelti majd életre. A történetről annyit tudhatunk már, hogy az első, 2001-es játék eseményei tájékán fog játszódni, melyben kulcsszerepe lesz Cortanának, illetve a Spartan program kiötlőjének, Dr. Halsey-nek (Natasha McElhone).

A sorozaton először még Stephen Spielberg produkciós cége, az Amblin Television kezdett el dolgozni, majd amikor az Xbox tévés részlege Don Mattrick (az akkori Xbox vezér) távozása után megszűnt létezni, a projektet a Showtime kapta örökül. 2018-ban végül zöld utat szavaztak neki, amivel a vállalat egyik legköltségesebb alkotásai közé kúszott fel.

 

Várod már a Halo sorozatot?

Imádom Master Chiefet, naná, hogy várom!
Mivel itt forgatják teszek egy próbát, de annyira nem izgat.
Teljesen hidegen hagy a Halo, nem érdekel a sorozat sem.
Kíváncsi vagyok rá, de nem fűzök nagy reményeket hozzá.

Created with PollMaker

Magyarországon nem mellesleg nem ez az első Halo projekt, sok-sok évvel ezelőtt a Halo 3: ODST legendás élőszereplős előzetesét is itt forgatták – méghozzá magyar színészekkel:

 

https://leet.hu/?s=puzzle&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×