Már javában készül az első fekete Superman mozifilm, és már a címszerep színésze is meglehet.

Az elmúlt napokban attól volt nagyon hangos a geek világ, hogy készül a következő Superman mozi, aminek már egészen biztos, hogy nem az „agyonimádott” Henry Cavill lesz a főhőse.

A legnagyobb vitát azonban nem is ez, hanem az a hír keltette, miszerint az új Acélember nem fehér, hanem színes bőrű lehet – és nagy eséllyel lesz is majd.

A felháborodott tömeg valószínűleg aligha ismeri a Superman loret, ellenkező esetben ugyanis aligha lepné meg őket ez a fajta döntés, hiszen a képregények hasábjain is már évek óta mentegeti a világot a szuperhős fekete alteregója. A dühös rajongókat talán nem is ez, hanem sokkal inkább az időzítés, ami kizökkenti őket a valóság tényszerű érzékelésén (BLM), mivel mostanság egyébként is divatja felháborodni egy fiktív világban járó-kelő kitalált szuperember kvázi kitalált bőrszínén és/vagy nemi, esetleg szexuális hovatartozásán, beállítottságán.

Dwayne Johnson Thinks A Black Superman Movie Will Happen Soon

De mindegy is, mivel J.J. Abrams rendezőt és Ta-Nahesi Coates írót mindez aligha fogja megzavarni a munkában, mellyel ha végeznek, talán a most még mérgelődő rajongók eljutnak majd oda, ahová Pókember jutott Miles Morales-el.

Nem is csoda, hogy mindezt nem bíznák a véletlenre; a Comicbook és a GamingBible értesülései szerint ugyanis napjaink legkörberajongottabb és egyik legtehetségesebb színészére osztanák a kriptoni hős megújult szerepét.

Ez a színész pedig nem is lehet más, mint a Fekete Párducban (is) bizonyított Michael B. Jordan?!

Jordant egyébként 2019-ben már szóba hozták a szereppel kapcsolatban, akkor viszont csak egy interjúban merült fel a kérdés – nyilván poénosan -, hogy mi lenne, ha egyszer ő játszhatná el a világelső szuperhőst. A színész természetesen örömmel venné a feladatot, hiszen amellett, hogy egy álom válna ezzel valóra, még tapasztalata is van az ilyenekben (F4, Power Rangers, Fekete Párduc), sőt, még a DC világában is megfordult már mint Cyborg hangja a 2013-as Igazság Ligája: A Villám-paradoxon animációs filmben.

Minden adott tehát ahhoz, hogy sikerre vigyék a produkciót. A felrázásra pedig talán még magának a klasszikus címszereplőnek is szüksége lehet, mivel hiába van a karakter mögött megannyi képregényes történet, mozgóképes formában a Reeves időszak óta nem tudnak valami újat, valami igazán frisset mutatni.

A fekete Superman:

All This and 'Earth-2': Explaining DC's Doppelganger Superheroes | Hollywood Reporter

A fekete Superman egyébként 2009-ben tűnt fel először, mint a DC multiverzum része, a Föld 52-ről. A karakter kriptoni neve szintén Kal-el, a Földön viszont nem Clark Kentként, hanem Calvin Ellisként ismerik. A karakter egyfajta tisztelgés volt Amerika 44. választott, de az első színes bőrű elnöke, Barack Obama előtt – így talán az sem meglepő, hogy a képregényben is ő volt az Államok első embere.

Itt egy kicsit persze füllentettem, mivel az első fekete Acélember már ezelőtt is létezett, aki szintén része a multiverzumnak, és legeslegelőször 1999-ben láthattuk, méghozzá a ‘Legends of the DC Universe: Crisis on Infinite Earths’ hasábjain – sőt, itt még Supergirl sem volt fehér bőrű.

What's up with Earth-D? | Ask the DC Multiverse Historian

 

Mit szólsz a fekete Superman mozihoz?

Kíváncsi vagyok rá, biztosan megnézem majd!
Hihetetlen, hogy már mindent át kell színezni!
Teljesen mindegy, szuperhős film mint az összes többi!
Mindenképpen szükség van egy ilyen filmre is, fontos a diverzitás!

 

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×