Az új Mortal Kombat filmnek megvannak a maga hibái, de kiválóan adja vissza a játékok hangulatát, amire nem is volt rest utalgatni is párszor.

A Rotten Tomatoes kritikai összesítő oldal szerint az új Mortal Kombat film 55%-on áll 256 kritikus véleménye alapján, míg 3500+ néző átlagosan 86%-ra becsüli ugyanezt az élmény. Az értékelések között húzódó óriási szakadékot azonban most nem olyan okoknak köszönhetjük, mint mondjuk annak idején a ‘Az utolsó jedi’ esetében történt.

Itt tulajdonképpen annyi történt, hogy filmesztétikai szemmel nézve a Mortal Kombat nem egy jó mozi, hiszen nem igazán van benne karakterfejlődés, normális történet – ami van, az is tucatnyi sebből vérzik -, meg hát mondanivalóval sem nagyon rendelkezik.

A másik oldalról viszont egy remekül összepakolt iparosmunka, ami nagyszerűen fogja meg a Mortal Kombat játékok esszenciáját, sallangmentes, irdatlanul jó és brutális bunyókat szállított, ahogyan többnyire tisztelettel adózott a rajongók előtt is a játékokra tett kikacsintásaival.

Pár szóval, aki ismeri a Mortal Kombatot, az nagyjából reális elvárásokkal ült le az HBO Max khm. – „kölcsönzője” elé, és nagy eséllyel nem is nagyon csalódott benne.

A film pedig tényleg rogyásig van pakolva nyilvánvaló és remekül elrejtett easter eggekkel, melyeket kiszúrva nem csak a játékosokban szunnyadó fanboyt/girlt rángatja vadul elő, de nagyjából azt is előrevetíti, hogy mire és kikre számíthatunk a következő részekben. Most ezekből hoztam el párat.

1. Nightwolf

Sonya kutatómunkája olyan alapos, hogy még magáról a rettenthetetlen amerikai őslakos harcos Nightwolfról is vannak infói. Remélhetőleg valamelyik későbbi folytatás során hozzá is lesz szerencsénk.

Mortal Kombat Easter Eggs - Brief Nightwolf Cameo

2. Kotal Kahn

De maradjunk is még egy kicsit Sonya kutatásainál, uygyanis egy kifejezetten fontos karaktert is megpillanthatunk közötte, nem mást, mint a nagy Kotal Kahnt. Mivel a képen egy róla készült és valószínűleg múzeumba kiállított mellszoborról van szó, a karakter nagy eséllyel már járhatott egyszer a Földön.

Mortal Kombat Easter Eggs - Kotal Kahn “Busts” Out

3. Motaro

Na ezt szinte biztos, hogy csak nagyon kevesen szúrták ki! Még mindig Sonya tábláján vagyunk, ahol a fenti karakterek mellett a kentaur harcosra, Motarora is tesznek egy épp csak látható utalást egy vázával.

Mortal Kombat Easter Eggs - Secret Centaurian Vase

4. Az ikonikus legyező

Sokak nagy bánatára Kitana nem szerepelt a filmben, de nyakamat tenném rá, hogy a folytatásban látni fogjuk. Nagyjából erre utalhatott a Raiden templomában kiállított ikonikus fegyvere, a tengerkék és halálos legyezője.

Mortal Kombat Easter Eggs - Kitana's Fan in the Background

5. Az amulett

Raiden templománál időzve ugye jól tudjuk, hogy Kano megpróbált ellopni egy ereklyét. A rajongók nyilván azonnal hevesen mutatóujjas mutogatásba kezdtek, nem is véletlenül, hiszen az nem más volt, mint Shinnok amulettje, amitől a harcosok erősebbé válhatnak. No, de vajon a gazdája is feltűnik valamikor?

Mortal Kombat Easter Eggs - Amulet Of Shinnok

6. Shao Kahn

Ugyan a régebbi MK-k szupergonosza Shao Kahn személyesen nem szerepelt a filmben, a császár jelenlétét több ízben érezhettük. Raiden templomában ugyanis nem csak a halálos legyező és az amulett kapott helyet, hanem (még sok más mellett) a félelmetes uralkodó is.

Mortal Kombat Easter Eggs - Mural of Shao Kahn

7. Argus és Delia

Argus és felesége Dalia egészen fontos szereplői a Mortal lore-nak, ugyanis az ő feladatuk az, hogy megakadályozzák az egyre erőszakosabbá és könyörtelenebbé váló Mortal Kombat harcok szétszakítsák az univerzumot. Két rendkívül erős harcosról van szó, akikkel szinte biztosan fogunk még valamikor találkozni – Raiden templomán kívül.

Every Mortal Kombat Character Referenced (But Missing)

8. A verem és a Fatality

A Mortal Kombat játékokban egészen sok emlékezetes helyszínen verhetjük péppé egymást, az egyik legikonikusabb azonban a ‘The Pit’ nevezetű. Ennek a pályának már több verzióját is láthattuk, egy azonban mindig pontosan ugyanaz volt: egy jó nagy magaslat, aminek alján kihegyezett karók várják a vesztest.

Ez a filmben is megjelent, itt küzdött meg egymással ugyanis Jax és Reiko, ahol a fémkarú katona bemutatta az ikonikus Fatalityjét is, méghozzá a jól ismert dőlöngélő, kábult mozgás kíséretében.

Mortal Kombat Easter Eggs - Staggered and Then Killed

9. A kombó

Na ezen nagyot néztem, mikor rábukkantam a neten! Mikor Jax a film elején Sub-Zero nyomába ered az elhagyatott épületbe, annak egyik falára a játék egy kombója is fel van firkálva. Kommentben jöhetnek a megfejtések, hogy melyik mozdulat az!

Mortal Kombat Easter Eggs - Special Move Graffiti

10. Eddie Tobias

Az egyik legjobb easter egg az Eddie Tobias névhez fűződik. Ezt a nevet először Jax szájából hallhatjuk, amikor úgy mutatja be az ex-MMA harcos Cole-t, mint aki „elvette az övet Eddie Tobiastól”. Nos, még a legnagyobb rajongóknak is kellett már néma perc, hogy rájöjjenek miről is van szó, hiszen Eddie Tobias nem szerepelt egyetlen játékban sem.

Ez valójában egy zseniális főhajtás a Mortal Kombt alkotói előtt, akiket úgy hívnak, hogy Eddie Boon és John Tobias.

Mortal Kombat Easter Eggs - Name Checking the Franchise Creators

Természetesen ezeken kívül is bőséggel akad még hasonló elrejtett utalás, ezért ha hiányolsz valamit, akkor egészítsd ki kommentben!

Neked hogy tetszett az új Mortal Kombat film?

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

×