Ezúttal is egészen remek és szórakoztató játékokra vethetjük rá magunkat teljesen ingyen, az Epic, a Steam, a GoG, az IndieGala és az itch.io boltjában.

2023.10.24. – Nem lehet eléggé hangoztatni, hogy milyen jó dolguk is van a PC-s játékosoknak. No, nem a gyatrán sikeredett játékportok miatt, hanem mert minden egyes héten több tucatnyi kiváló játékcsodával ajándékozzák meg a PC-s tábort a játékfejlesztők maguk, vagy épp az online áruházak tulajdonosai, melyeket mindenki teljesen ingyen a könyvtárához adhat.

Ezúttal nem kevesebb, mint 25 remek játékba vethetjük bele magunkat, melyek kivétel nélkül remek kikapcsolódást nyújthatnak. Fontos azonban, hogy míg sok játék hosszú ideig ingyenes marad, addig néhányra csak pár napig – vagy óráig lehet csak lecsapni.

EPIC GAMES STORE

OKTÓBER 26-IG:

OKTÓBER 26-TÓL NOVEMBER 2-IG:

STEAM

  • Zold: Out – egy körökre osztott stratégiába öntött gyűjtögetős kártyajáték anime köntösben
  • CD2: Trap Master – Prologue – a kifejezetten egyedinek ígérkező kártyagyűjtős-pakliépítős roguelike tower defense próbaverziója, amire érdemes lehet ránézni még a novemberi megjelenés előtt
  • TELEFORUM – egy narratív found footage horrorjáték, amiben egy újságírót és az operatőrét kell mindenféle borzalmon túlsegítenünk. A döntéseink sokat számítanak, melyek nyomán többféle befejezéshez lyukadhatunk ki.
  • Warhammer 40K: Warpforge – a Warhammer 40.000 világában játszódó gyűjtögetős kártyajáték (korai hozzáférésű)
  • DC Dual Force – egy egyszerű, a DC szuperhősein, szupergonoszain és képregényein alapuló kártyajáték (a változatosság kedvéért)
  • Death or Glory – ugyancsak egy gyűjtögetős kártyajáték, de szerencsére ebben nem kevés egyediséget vélhetünk felfedezni. Remek rajzok, érdekes mechanikák, okos kombók – de a korai hozzáféréses állapota miatt még nem tökéletes.
  • SquadBlastegy iszonyatosan pörgős run&gun 5v5 multiplayer, amiben az ügyesség és a taktikusság legalább annyira fontos a győzelemhez, mint a reflexek. Nem csak PC-n, hanem Androidon, Xboxokon és PS-eken is teljesen ingyen játszható + mivel cross platform, a különböző gépeken játszó cimbikkel is csapathatjuk együtt.

Teleforum

PS-XBOX-MIROSOFT STORE

  • Fallout 76 – a Fallout kifejezetten rosszul indult felvonása, amely évekkel a megjelenése után már bátran ajánlható mindenkinek, aki szereti a poszt-apokaliptikus kalandozásokat. Az ingyenesség október 29-ig tart, utána 80%-kal olcsóbban lehet megvenni.

GOG

A GoG-on alkalomadtán lepik meg a közösséget ingyen játékokkal – gondolhattuk ezt sokáig, de az a helyzet, hogy valójában irdatlan sok játékot érhetünk el egyetlen peták kifizetése nélkül a lengyel platformon. Ebben a cikkben össze is szedtem 50 remek és kult-klasszikus címet, amit ingyen a könyvtárakhoz lehet és érdemes is adni, plusz álljék itt egy egy állandóan igényelhető:

  • The Witcher: Enhanced Edition: még a teljes Unreal Engine 5-ös remake előtt érdemes lehet az eredetit is kipörgetni. Ez az akció egy ideje már megy, csak a GWENT-et kell a profilhoz adni, és megkapod a Vaják első – kibővített játékát.

Fallout 76

INDIEGALA

  • Zombie Killer Machine – egy nagyon egyszerű, nagyon könnyed ügyességi játék, amiben egy sosem lassító páncélozott autóval kell annyi zombit elgázolnunk egy akadályokkal teli autópályán, amennyit nem szégyellünk.
  • ConflictCraft 2 – egy háborús stratégia, amiben komoly taktikai döntéseket kell meghoznunk, hogy győzelemre segítsük a csapatainkat. Steamen több ezer forintot kérnek érte (amennyit egyértelműen nem ér, de ingyen abszolút kellemes kikapcsolódás a műfaj szerelmeseinek.)

ITCH.IO

  • Dancing Duelist – a Slay the Spire fejlesztőinek legújabb játéka, amit mindösszesen 3 hét alatt fejlesztettek egy game jam keretében. Az alap ugyanaz, tehát ismét kártyákkal kell legyűrnünk az ellenfeleinket, csakhogy itt nem egy egyszerű fantasy világban, hanem a táncparketten kell kalandoznunk.
  • Dead Space Demake – a 2023-as remake-kel ellentétben ez egy PS1-re butított verziója a legendás sci-fi horrornak. Egész érdekes és vicces – de meglepően jól működött volna ez anno.
  • Elly’s Adventure – egy egészen kiváló múltidéző kalandjáték, ami egyenesen a Game Boy legcsodásabb időszakába repít vissza
  • Katti – egy aranyos kis puzzle játék, amiben blokkok mozgatásával kell hazajuttatnunk egy cicát

Az itchen ezeket sem érdemes kihagynod:

  • Rusty Barrel – egy rövid, de különösen félelmetes horrorjáték, amiben egy szűkös, ősrégi tengeralattjáróval kell felfedeznünk az óceán mélyének misztikumait (fun fact: 3 nap alatt készítették)
  • Crystal Slaves – egy rövid, művészi kalandjáték, amiben egy bányában rekedt nyúlcsapatot kell a felszínre juttatnunk
  • Prickle – egy őrülten aranyos logikai puzzle, amiben kézzel rajzolt cuki süniket kell kinavigálni az egyre nehezedő pályákról
  • Stressed Out – egy meglepően jó narratív kalandjáték, ami a járvány miatt otthonában rekedt diák mindennapjairól
  • Hexle – ha imádod a számokat, akkor ezt a Sudoku-szerű csodát neked találták ki
  • Red Hot Chili Peppers: Californication – pontosan az, amire gondolsz

De nem érdemes lemaradni az Amazon Prime Gaming kiváló ajándékairól sem, melyeket 899 forintért cserébe novemberig lehet igényelni:

899 forintért olyan játéko(ka)t kapsz, hogy a székről is leperdülsz

×