A Red Hot Chili Peppers legendás videóklipje, a Californication most igazi videojátékká vált egy elhivatott rajongónak és játékfejlesztőnek hála.

2022. 03. 07. – Azok, akik régóta játszanak videojátékokkal, és nem egy másik bolygón élnek, bizonyára ismerik a Red Hot Chili Peppers Californication című számát. A dal nem csak igen népszerű volt a maga korában, 1999-ben és a 2000-es évek elején, de a klip is nagyon különleges volt. Abban ugyanis úgy jelentek meg a srácok, mintha egy videojáték szereplői lennének. Öröm volt nézni.

Ezt most megcsinálták játszható formában.

De előbb elevenítsük fel előbb az emlékeket az eredeti klippel:

 

A Californication talán minden idők egyik legemlékezetesebb klipje, a 3D-s játékok mondhatni korai szakaszában jelent meg, és mindenki, aki ezen nőtt fel, mindig elképzelte, hogy ez alapján vajon milyen lenne egy valódi játék. A technológia azóta nyilván hatalmasat fejlődött, és már többszörösen meghaladtuk az RHCP klipjében látottakat is, így manapság már senki sem álmodozik ilyenről.

Egy, a legendás rockbanda zenéjéért rajongó indie játékfejlesztő azonban nem nyugodott bele a gondolatba, hogy soha nem vált valóra a 2000-es évek elejének ábrándja, ezért maga készítette el az Californication egy játszható verzióját, amit nem volt rest megosztani velünk is,

így most mindenki teljesen ingyen le töltheti és játszhatja.

Persze nem egy teljes értékű játékra kell gondolni, sokkal inkább egy demó, ami hét kisebb játékot/pályát tartalmaz, melyeket a klip ikonikus jelenetei inspiráltak.

„Annyira szerettem volna játszani ezzel a játékkal! 2022 van és még nem láttam senkit, aki elkészítette volna, ezért megtettem én” – írta az alkotó. „Kiválogattam néhány epikus pillanatot a videóból, 7 szintet hoztam létre, mindegyik más-más játékmechanikával. Remélem, tetszik.”

Naná, hogy tetszik, köszönjük szépen, pacsi érte, remek ötlet volt!

Ezt is érdemes elolvasnod:

Meglepő, de ebből a 9 sikersorozatból VIDEOJÁTÉK is készült

×