Míg más szolgáltatások egyre csak gyarapodnak és megújulnak, addig az HBO Max szépen megássa a saját sírját.

Az HBO Max körül elég nagy most a fejetlenség, köszönhetően a Warner-Discovery fúziónak, amit már az új elnök, David Zaslav vezényel le. A Discovery-től érkezett új főnök legfontosabb dolgául kapta, hogy húzzon egy fájdalmasat a nadrágszíjon, aminek megannyi értékes tartalom látta kárát.

Szó se róla, egészen bizonyosan sikerült karcsúbbá varázsolnia a költségvetést, ugyanakkor alaposan elbizonytalanította a Magyarországon frissen indult, máshol 2020 óta elérhető HBO Max streaming szolgáltatásuk piaci helyzetét. A verseny egyébként is elég kiélezett ezen a fronton, de az, hogy előbb sorozatokat és filmeket törölnek totálisan, majd komoly munkahelyi leépítésbe fognak, felrakja az i-re a pontot.

Nem mintha nem tudnánk, hogy jövőre valami újabb szolgáltatás váltja majd, a kérdés csak az, hogy mire eljutunk odáig, marad-e rá elég tartalom?

A kérdés abszolút jogos, pláne annak fényében, hogy ismét több tucat film és sorozat esett Zaslav ámokfutásának áldozatául. A Variety szerint az már biztos, hogy a tengerentúli kínálatból hamarosan el fog tűnni 36 tartalom, melyek között 20 Originals, azaz saját gyártású. Ebből pedig joggal következtethetünk, hogy valami hasonlóra kell számítanunk az itt is elérhető tartalmakkal kapcsolatban.

Ezek a tartalmak kerülnek le az HBO Maxról a héten:

HBO Max Originals
“12 Dates of Christmas”
“About Last Night”
“Aquaman: King of Atlantis”
“Close Enough”
“Ellen’s Next Great Designer”
“Esme & Roy”
“The Fungies!”
“Generation Hustle”
“Generation”
“Infinity Train”
“Little Ellen”
“My Mom, Your Dad”
“Odo”
“Ravi Patel’s Pursuit of Happiness”
“Summer Camp Island”
“The Not-Too-Late Show with Elmo”
“The Runaway Bunny”
“Theodosia”
“Tig n’ Seek”
“Yabba Dabba Dinosaurs”

HBO Originals
“My Dinner with Herve”
“Share”

Cartoon Network
“Dodo”
“Elliott From Earth”
“Mao Mao, Heroes of Pure Heart”
“Mighty Magiswords”
“OK K.O.! – Let’s Be Heroes”
“Uncle Grandpa”
“Victor and Valentino”

Licencelt műsorok
“Detention Adventure”
“Messy Goes to Okido”
“Mia’s Magic Playground”
“The Ollie & Moon Show”
“Pac-Man and the Ghostly Adventures”
“Make It Big, Make It Small”
“Squish”

Az Originals filmek és sorozatok lekerülése azonban beszédes: a Warner valószínűleg már nem exkluzív megjelenésekben gondolkozik, mint ahogyan a Netflix vagy a Disney, hanem hajlandó a tartalmait másoknak is kikölcsönözni. Hogy ez pontosan milyen hatással lesz a Warner saját szolgáltatásaira nézve, azt még nem tudni, de tekintve, hogy már a mozifilmjeik sem fognak pár héten belül felkerülni a kínálatba, gyanús, hogy sokat veszít majd a varázsából.

Mindezt látva tulajdonképpen azon sem lepődnénk meg, ha bejelentenék a streaming ágazat megszűnését – de ez persze csak spekuláció. Bőven van még ugyanis a Warner tarsolyában: hamarosan érkezik például a Trónok Harca előzménysorozata, a House of the Dragon, illetve jövő év első felében futhat be a The Last of Us adaptáció is.

Mindeközben a Netflix is nagyot újít, kérdés csak az, hogy beválik-e?

Nagyon olcsó lesz a Netflix új csomagja, de sok dologról le kell mondani cserébe

 

https://leet.hu/shop/newmerch/

×