A streaming szolgáltatásban egyre kevesebbet áldoznak a reality-kre és a gyermekműsorokra, miután sok alkalmazott elbocsájtottak a részlegekről.

Nem is olyan rég jelentette be a Warner Bros. Discovery, hogy egyesíti az HBO Max és a Discovery+ streaming szolgáltatásokat, és egy új közös platformot hoznak létre. Közben rengeteg műsort elkaszáltak annak érdekében, hogy csökkentsék a költségeket, és itt nincs vége az átalakításoknak.

A cég nemrég több mint 70 alkalmazottat rúgott ki az HBO és az HBO Max részlegeitől.

A 70 ember a két részleg alkalmazottainak körülbelül 14 százalékát teszi ki. Az HBO Max ismeretterjesztő csapatának létszámát valószínűleg azért építik le, mert reality és a dokumentumfilmek a Discovery oldaláról jönnek majd. A vezetés talán azt gondolja, hogy az HBO Maxnak felesleges ilyen részleg így. Ahogy azt a Variety megjegyzi, a gyerekeknek szóló műsorok sem lesznek elsődlegesek az HBO Max számára, mivel az élőszereplős családi műsorok részlegét is csökkentették.

A The Hollywood Reporter szerint a streaming szolgáltatás vezetősége bővíti eredeti kínálatát, bár kevesebb nem fikciós és élőszereplős családi műsorral. A mostani elbocsátások nyomán egyetlen projektet sem töröltek.

A Warner Bros. Discovery nemrégiben tette félre a Batgirl és Scoob!: Holiday Haunt című filmeket. Emellett az HBO Max casting- és nemzetközi csapatait is leépítették. Állítólag a Warner Bros. Discovery más részlegeiben is elbocsátások várhatók.

A WarnerMedia és a Discovery áprilisban egyesült, és megalakult a Warner Bros. Discovery. Hamar megkezdődött a költségcsökkentés, a cég bejelentette, hogy néhány héttel a streaming szolgáltatás elindítása után leállítja a CNN+-t. Jövőre a vállalat egyetlen platformon egyesíti az HBO Max-ot és a Discovery+-t. Egyelőre nem világos, hogy mi lesz az egységes streaming szolgáltatás neve.

Ezt láttad már?

Ezzel a 6 játékkal mindenképp játssz, ha bejött az új Predator-film

 

×