Mi lesz veled Cyberpunk? A CD Projekt Red-et most az egyik vezető dizájnerük hagyta faképnél.

A CD Projekt Red helyzete közel sem rózsás. A fejlesztőknek szembe kellett nézniük egy igen komoly hacker támadással, ami miatt később a február végére tervezett 1.2-es javítócsomagot is március utolsó napjaira kellett odázniuk.

Most pedig a Cyberpunk 2077 egyik vezető dizájnere, Andrzej Zawadzki jelentette be, hogy otthagyja a projektet és a CDPR csapatát.

A fejlesztő közel 8 évet dolgozott a cégnél, aki nem csak a nagy botrányt kavaró Cyberpunk, hanem a The Witcher 3 fejlesztéséből is kivette a részét – akkortájt még QA teszterként.

Zawadzki Twitteren jelentette be a távozását, döntését nem indokolta.

Egy felmondás persze még nem jelenti a CD Projekt végét, viszont a befektetők pereskedése, illetve a hacker betörés nyomán a munkavállalók privát adatainak ellopása többeket késztethet Zawadzki követésére. Azt még nem tudni, hogy a fejlesztő megüresedett vezetői székét ki veszi majd át, ahogyan az sem ismeretes, hogy ennek milyen hatása lesz a további munkálatokra.

Természetesen nagyon szeretnénk, hogy helyre álljon a világ rendje és helyrepofozzák végre a Cyberpunkot, de erre aligha fog mostanában sor kerülni. Legalábbis a CD Projekt beszámolói szerint biztosan nem, akik tulajdonképpen a teljes 2021-es évet a javításokra szentelik. Emiatt nem is nagyon csodálkozunk, hogy a játék eladásai is drasztikusan visszaestek, jobban, mint a Call of Duty: Cold War, vagy az Assassin’s Creed Valhalláé.

Persze, innen szép visszajönni!

https://leet.hu/?s=redragon&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/cyberpunkmagyarorszag

×