A Cyberpunk 2077 megjelenése után a CD Projekt komoly perekkel néz szembe. Nem adják könnyen magukat.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a CD Projekt RED nem járt teljesen jól azzal, hogy megjelent a Cyberpunk 2077. Pontosabban nem a megjelenés volt a gond, hanem a fejlesztés és a megjelenés körülményei, melyeket egyesek nem néztek jó szemmel. A megjelenést követően a befektetők azt állították, hogy a CD Projekt félrevezette őket a Cyberpunk 2077 állapotát illetően. Így az ő tudtuk nélkül történhetett meg az, hogy egy hibás játék került piacra, melyet például a PS4 és Xbox One tulajdonosok számára vissza kellett téríteni. A kiadó most válaszolt a peres eljárásra.

A CD Projekt megvédi magát.

Elégedetlenségüket kötően befektetők egy csoportja jogi lépeseket tett a céggel szemben, mivel úgy vélik, a kiadó félrevezette őket. A New York-i székhelyű Rosen Ügyvédi Iroda csoportos keresetet nyújtott be a CD Projekt ellen még december 24-én. A keresetet azon befektetők nevében nyújtották be, akik 2020. január 16. és december 17. között az Egyesült Államokban vásároltak CD Projekt részvényeket. Ők most kártérítést követelnek.

A felperes szerint a CD Projekt „nem árulta el, hogy a Cyberpunk 2077 a rendkívül sok hiba miatt gyakorlatilag játszhatatlan a jelenlegi generációs Xbox és Playstation rendszereken”. Itt a Sony nemrégiben hozott döntésére hivatkoznak, ami levette a játékot a PlayStation Store-ból.

„A CD Projekt nyilatkozatai lényegében hamisak és félrevezetők voltak és/vagy nem voltak észszerűek”- olvasható a beadványban.

Nem sokkal később a CD Projekt megerősítette, hogy értesítést kaptak a perről, és hivatalos nyilatkozatban kijelentették, hogy természetesen megvédik magukat.

„A cég erőteljes lépéseket tesz, hogy megvédje magát a követelésekkel szemben” – írta a CD Projekt, hozzátéve, hogy a kereset nem írja le, hogy mekkora kártérítést követelnek a befektetők.

A vita ellenére eddig több mint 13 millió Cyberpunk 2077 példányt sikerült eladni. A CD Projekt RED csapata pedig keményen dolgozik a játék javításán és az első ingyenes DLC-n is.

 

https://www.facebook.com/groups/cyberpunkmagyarorszag

×