A CD Projekt RED egy videóban kért bocsánatot a Cyberpunk 2077 állapota miatt, miközben felfedték a frissítések ütemtervét.

Miközben szép lassan kezd elcsendesedni a gamer társadalom a sokat várt Cyberpunk 2077 több szempontból is botrányos megjelenése után, itt az ideje a bocsánatkérésnek. A játékot készítő stúdió és a mögötte álló CD Projekt most egy videóban kért elnézést a helyzet miatt, egy írásos blogbejegyzés mellett.

A videóban Marcin Iwiński hivatalosan elnézést kért a vállalat vezetése nevében.

Közben azt mondta, hogy a vállalat volt a felelős azért, hogy a játék ilyen állapotban jelent meg. Megdicsérte a fejlesztőket és arra kérte az embereket, hogy ne őket hibáztassák.

Ezt követően említést tett a játék jelenlegi generációs konzolverziójának indításáról. Amint azt sejteni lehetett, Iwiński megerősítette, hogy a játékot elsősorban PC-re optimalizálták, és portot készítettek, hogy fusson a cím a konzolokon. Kezdetben úgy gondolták, hogy ez jól sikerül majd, de láthattuk, hogy nem így lett.

 

A CDPR azt állítja, hogy a tesztelés során nem szembesültek olyan sok hibával, mint a felhasználók, és abban bíztak, hogy a day zero update majd rendbe tesz mindent. Nem így lett.

Javítások

Ami a frissítéseket illeti, az első nagy javítócsomag (1.1) a következő 10 napban várható, majd néhány héttel később jön az 1.2. A vállalat az év további részében tervezi majd bevezetni az ingyenes DLC-ket, a PlayStation 5 és Xbox Series X verziókkal együtt. Végül a CDPR megerősítette, hogy azon dolgoznak, a játék újbóli megjelenhessen a PlayStation Store-ban.

Természetesen az bocsánatkéréskor felhozott indokokat a megjelenés körüli botrányokra sokan vitatják és csúsztatásnak tartják. Jelenleg a CD Projekt több perrel is szembenéz, mivel a befektetők szerint teljesen félrevezették őket. Bár nagyon kedves a CD Projekt RED-től, hogy bocsánatot kérnek, valójában még nem oldódott meg a probléma.

Nem tudom, miért nekem ez a South Park jelenet jutott erről eszembe.

 

Te mit gondolsz a CD Projekt és a Cyberpunk 2077 jelenlegi helyzetéhez?

https://www.facebook.com/groups/cyberpunkmagyarorszag

×