Közel 1 milliárd forintért kelt el a két CDPR játék illetéktelen kezekbe került forráskódja.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy hackerek jutottak hozzá a CD Projekt Red legbelsőbb hálózatához, továbbá hogy miután az elkövető(k) nem kapta meg a követelt váltságdíjat, a Cyberpunk és a Witcher 3 forráskódjait árverésre bocsátották.

Most azonban úgy tűnik, hogy

megtörtént a nagy baj, hiszen a Cyberpunk 2077 és a The Witcher 3 játékok forráskódjai 7 millió dollárért (1 milliárd Ft) keltek el a dark weben.

A Kela kiberbiztonsági cég valamint a vx-underground is megerősítette, hogy az árverés február 11-én lezárult, miután a CDPR hackerek „kielégítő ajánlatot kaptak a fórumon kívülről”. Állítólag az eredeti fájlokban szerepelnek a könyvelés, és az adminisztráció, a jogi, a HR, valamint a befektetői kapcsolatok is.

Nem tudni, hogy a nemrég eladott verzió pontosan miket tartalmazott.

 

Az aukció eredetileg 1 millió dollárnak megfelelő Bitcoin kriptovalutáért kezdődött és arra számítottak, hogy nagyjából 48 órán át tart majd, mire elkel a két forráskód és az egyéb dokumentumok. Bár a CDPR hackereket hivatalosan nem nevezték meg, egy biztonsági kutató a The Verge nevű oldalnak elmondta, hogy a HelloKitty ransomwaret használták.

Ezt utoljára a tavalyi év végén használták fel a CEMIG brazil áramszolgáltató vállalat feltörésére.

Hogy a CD Projekt RED számára milyen következményekkel jár az eset, azzal hamarosan foglalkozni fogunk. 

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

×