Gyönyörű grafika, taktikus játékmenet és pörgős harcok. Ilyen lesz a Valorant, a Riot Games legújabb FPS játéka.

A napokban felpörögtem az események a Riot Games legújabb FPS-e, a Valorant körül. A múlt héten még csak „Project-A” néven illettük a fejlesztés alatt álló IP-t, azonban néhány szemfüles Twitter felhasználó kiderítette a projekt hivatalos nevét.

Ezután mintha megnyílt volna az infócsap, csak úgy ömlöttek az újdonságok.

Hirtelen kiszivárgott egy kép a játék hivatalos várójáról (lobby), aztán pedig néhány órával ezelőtt kaptunk pár teljesen új képet a játékmenetről. A Riot Games ezek után úgy tűnik, úgy döntött, megtöri a hivatalos csendet, a Valorant Youtube oldalra felkerült az első játékmenet videó:

 

A „The Round” címet viselő videóban egy kört láthatunk az új FPS-ből, s azt kell hogy mondjuk, lenyűgözőre sikeredett. Akik részt vettek az alfatesztelésben, egyaránt azt mondták, tele van potenciállal a Valorant, ami játék közben olyan, mintha a Counter-Strike-ot összegyúrták volna az Overwatch-csal. A helyzet pedig az, hogy most már a saját szemünkkel mi magunk is megerősíthetjük ezt. Mindkét játék visszaköszön valamilyen szinten a játékelemekből. Ez pedig egyáltalán nem baj, sőt emiatt várjuk csak igazán a megjelenést.

Ha lehet hinni az előzetes pletykáknak, akár már márciusban kipróbálhatjuk a Valorant bétát.

https://www.facebook.com/groups/valoranthun/

×