5 percnyi játékmenet került fel az internetre a The Sims 5 roppant mélynek ígérkező építő-szerkesztő részével a főszerepben.


Bódi Dániel

2024.03.31. – A GTA VI és a The Elder Scrolls VI mellett a következő The Sims is a játékvilág legnagyobb várományosai között tartható számon, aminek megjelenésére nemcsak az EA, hanem az életszimulátor-sorozat rajongói is tűkön ülve várnak. Előbbi nyilván már előre számolja a dollármilliárdokat, melyet a kismillió kiegészítővel keres majd meg, míg a játékosok azon izgulhatnak, vajon mit sikerült kisütni a Maxisnál az elmúlt 10 esztendőben.

-k tucatjaival dagasztották vágósúlyúra a The Sims 4-eMerthogy 2014 óta nem volt új etap, csupán DLCt, éppen ezért várhatja-remélheti joggal voltaképp mindenki, hogy a The Sims 5 – vagy, ahogyan a fejlesztők a hivatalos bemutatásig nevezik: a Project Rene legalább akkora revíziót, ugrást fog jelenteni, mint anno az első és a második rész között volt tapasztalható. A mutatvány azonban azért lesz minden korábbinál nehezebb, mivel az új The Simsre határozottan kiéhezett közönséget más fejlesztők ambiciózus alkotásai is célozzák, mint amilyen a Paralives, az inZOI, vagy például mint a magyar fejlesztésű Vivaland (ennek egy részét már ingyen ki is lehet próbálni).

A The Sims 5-ről viszont annak ellenére is épp csak tudni valamit, hogy korai verziója felkerült a netre. A legfrissebb infók szerint nyílt világú lesz, a látvány a régi részekhez hűen továbbra is inkább meseszerű marad, de a nagyobb játékgépeken túl mobilokon is játszható lesz, méghozzá ingyen, valamint az elődeihez képest sokkal nagyobb mértékben lehet majd alakítani a házakat és a berendezési tárgyakat. A várható megjelenéséről viszont az ég világon semmit sem tudni.

A napokban szivárgott is valami, meg nem is: a néhány rendkívül korai pályaképekből legalábbis nem tudunk meg jóformán semmi újat. Ezen sajnos a most kikerült 5 perces korai játékmenet sem fog túlságosan sokat változtatni, éhségcsillapítónak is csak elégséges, de legalább betekintést nyerhetünk a lakásépítés és a házszerkesztés-berendezés hogyanjába. A játékmenet állítólag a The Sims 5 androidos verziójából eredeztethető – ezért olyan pocsék a textúra minősége, aminél bizonyosan jobb lesz a PC-s és a konzolos. Ami viszont biztosan kivehető, hogy a házalakítás tényleg roppant mélységű lesz: a legapróbb részletekbe menően testre szabhatjuk az álomházat.

Ezt is olvasd el:

30 év alatt miért nem készült film vagy sorozat a világ legjobb képregényéből?

×