A legendás szerepjáték-sorozat születésnapját ünnepelvén végre valahára hírt adott magáról a 6 évvel ezelőtt bejelentett The Elder Scrolls VI.


Bódi Dániel

2024.03.25. – A nyakamat tenném rá, hogy a Betheda 2018-ban valójában csak rajongói nyomásra jelentette be idejekorán a Skyrim kvázi folytatását, a The Elder Scrolls VI-ot, és ha rajtuk múlt volna, akkor még most sem hozakodtak volna elő vele.

Érthető, hiszen akadt mellette/helyette sok más dolguk. Például elkészítették a szintén nagyon várt Fallout 4-et, majd a már kevésbé jól sikerült, de aztán pozitív irányt vett Fallout 76-ot, valamint 2023-ban csak elkészültek a Starfielddel is, ami ha nem is lett akkora bukta, mint a 76-os bunkerszökevények kalandozása, de valamilyen szinten mindenkinél inkább csalódásként ülepedett a pohár aljára. A The Elder Scrolls VI korai bejelentésére így a fejlesztés csupán nagyon, nagyon, nagyon korai szakaszában került sor, ami semmiképp sem előnyös, mert így minden évben hírt kell adni róla, nehogy azt higgye a népség, hogy elkaszálták.

A Bethesda Game Studios csapata viszont sokat nem tudott mesélni az éppen csak létező projektről, aminek valódi munkálataiba tavaly ősszel, a Starfield megjelenése után vághattak. Ezért sem emlegették az eseményeken, vagy mutattak belőle bármit is – akár egy koncepciós képet-vázlatot, mert egyrészt nem sok volt belőle, másrészt pedig mert még minden nagyon képlékeny, és valószínűleg nem akarnak olyanokat belengetni, amiket aztán nem fognak tudni betartani.

A mai napon azonban megtört végre a jégpáncél, és a Bethesda a hivatalos felületén adott hírt a The Elder Scrolls VI-ról. Az apropót a legendás szerepjáték-sorozat 30. évfordulója szolgáltatta: 1994. március 25-én jelent meg az első a sorban, az alapkövet lerakó The Elder Scrolls: Arena. A fejlesztők pedig ennek margóján örömmel jelentik,

hogy a TESVI még mindig gőzerővel készül, sőt, a korai verziója már játszható állapotban van.

Hogy a játszható verzió pontosan mit takar, azt inkább a fantáziádra bíznám, ami viszont biztos, hogy létezik, a Starfield toldozása-foldozása mellett nem feledkeztek meg a legnagyobb és legértékesebb játéksorozatukról. A következő előzetesig viszont semmiképp se álljunk fél lábon, idén egészen biztosan nem fogunk semmiféle audiovizuális bármit látni a játékból, míg a megjelenést 2026-nál előbb semmiképp se várjuk.

Addig viszont – ha már így ünneplősbe vágtuk magunkat, akkor szülinapozzunk stílusosan, és újrázzuk, vagy pótoljuk a legősibb tekercseket. A TES: Arena a Steamen és a GoG-on is teljesen ingyenes, szóval senki sem fog ebben meggátolni, ami után pedig fejest ugorhatunk a TESII: Daggerfallba is, aminek felújított, modernizált verziójáért sem kell egyetlen forintot sem fizetni.

Ezt is olvasd el:

13 fantasztikus játék, amiért a mai napig megéri PS3-at venni

×