Most bárki teljesen ingyen kipróbálhatja a The Sims egyik legígéretesebb kihívóját, a magyar fejlesztésű Vivalandet.


Bódi Dániel

2024.03.11. – A meglehetősen ígéretes magyar fejlesztésű életszimulátor, a Vivaland még 2022-ben került fel a radaromra, és bár nem követem kiemelt figyelemmel a fejlesztését, ős-szimszesként tűkön ülve vártam, mikor lehet élesben is kipróbálni. A projekt azóta többször szintet lépett, valamint kiadót is találtak a Voidtrain, a Breathedge és a Gatekeeper útját is egyengető HypeTrain Digital személyében.

Március első napjával azonban újabb kilométerkőhöz érkezett a már Hive5 Interactive név alatt alkotó hazai brigád, akik tehetséges tagjai büszkén tették ingyenesen elérhetővé a Vivaland első játszható verzióját a Steamen. Üröm az örömben, hogy a virtuális avatárjaink életét még nem tehetjük tönkre, egyelőre csapán a játék egy alapmódjába, az építőmódba kóstolhatunk bele.

Itt viszont inkább kevesebb, mint több megkötéssel találkozhatunk: kedvünkre felhúzhatjuk, alakíthatjuk és berendezhetjük álmaink házát a Vivaland első városában (több is lesz), ahol összesen nyolc választható telken élhetjük ki a bennünk lakozó építészt. Bár érezhető, hogy ez még közel sem a végleges verzió és bőven van hová fejlődni, de a „demó” több, mint biztató: a grafika elsőrangú, az építés abszolút felér a The Sims-hez, a lehetőségek tárháza pedig ha nem is végtelen, de nagyon afelé tendál. Sőt, ha ráuntunk a magányos tervezésre, akkor 8 barátunkkal együtt próbálhatunk felhúzni valami igazán különleges épületet.

A Vivaland nemcsak egy magyar The Sims lehet, hanem annak valódi kihívója is!

Addig persze még sok munka van vele, de a teljes játék Steam-profilja szerint 2024-ben elkészülhetnek. Reméljük, mert azzal a magyar csapat beelőzné a 2025-re várt Paralives című életszimulátort, a megjelenési dátum nélküli The Sims 5-öt, valamint a Krafton év végén érkező, de elsősorban az ázsiai piacot célzó gigajátékát, a roppant nagyot ígérő INZOI-t.

Ha te is tennél egy próbát ezzel a remek hazaival, akkor előtted a lehetőség: a Vivaland: Dream House mint különálló építőmód ingyenes és igen szerény a gépigénye, mindössze 6 giga memória, egy 7. gen Intel i5 proci és egy GTX1030-as kértya kell az indításához. A teljes játékot pedig ITT fogod tudni a Steames kívánságlistádhoz adni – konzolos megjelenésről sajnos egyelőre nincs szó. És igen, van benne magyar nyelv.

Ezt is olvasd el:

Ezzel a 25 kiváló új játékkal teljesen ingyen játszhatsz a Steamen

×