A The Sims sorozat igazi kihívóra találhat, ha a KRAFTON új játéka tényleg megjelenik 2024 végén. Már be is futott az első előzetes!

2023.11.16. – Amikor életszimulátorról van szó, valószínűleg a legtöbb embernek a The Sims sorozat ugrik be elsőnek. Hozzáteszem, joggal. Az első The Sims 2000-ben jelent meg, ami az akkorra már ikonikusnak számító SimCity spin-offjának is tekinthető volt. Az első SimCity 1989-ben jelent meg, így 2000-ig már komoly rajongótáborral rendelkezett a szimulátor. A Sims-ben SimCity külvárosában járunk, ahol ezúttal nem a város, hanem az abban élő emberek életére lehetünk hatással. Will Wright nem igazán tudott hibázni, így a The Sims is instant sikert aratott.

the sims

Azóta már itt is megjelent 4 epizód, valamint temérdek speciális kiegészítő. Maga a széria viszont már hosszú évek óta csendes, a Sims 4 2014-ben jelent meg, s azóta csak a 2018-as The Sims Mobile az, ami talán említésre méltó. Azt ugyan tudjuk, hogy úton van az 5. rész, viszont megjelenési dátumról azóta sem csicseregtek a madarak. Marad tehát a régi idők nosztalgiája, vagy ha valami friss szimultárorra vágyik az ember, a piackutatás.

Íme az új kihívó!

Utóbbiban most segítek kicsit, mert van olyan cím, amiről érdemes lehet beszélni. Ha már nagyon kell valami újdonság a Sims 4 mellé, érdemes lehet lecsekkolni a KRAFTON új fejlesztését. Az inZOI pont a napokban kapta meg első előzetesét, s sokan úgy vélik a látottak alapján, hogy a The Sims kihívója is lehet.

 

Az Unreal Engine 5 alatt készült játék a motor adta minden lehetőséggel élni fog. Ennek köszönhetően félelmetesen részletes, na meg gyönyörű lesz az inZOI. Természetesen azt is tudjuk, hogy egy ilyen játék esetén nem feltétlenül szükséges a fotorealizmus, pláne azért nem, mert azokhoz olyan minőségű vas is kell. A The Sims sorozat egyik nagy előnye pontosan az, hogy régi, így a rendszerkövetelményei a mai standardokat tekintve igencsak alacsonyak. Vagyis szinte bárki rárepülhet, aki csak akar, még akár irodai gépeken is, amik elsősorban nem játékra vannak kitalálva.

A játékmenet egyébként kísértetiesen hasonlít a The Sims-ére, így tisztán látszik, hogy mi a terve az inZOI-jal a KRAFTON-nak. A megjelenését 2024 végére tervezik, addigra valószínűleg az is kiderül, hogy mennyire kell kiürítenünk a pénztárcánkat, hogy ideálisan fusson ez az új csoda.

Ezt olvastad már?

Napi poén: Frank Reynolds keményen tolja a The Last of Us-ban

×