Egyre biztosabbnak tűnik, hogy 2024-ben egy megújított Xbox Series konzolt küldene a boltokba a Microsoft.


Bódi Dániel

2024.02.26. – Néhány napja az eXputer hasábjairól szárnyra kapott egy érdekes állítás, miszerint néhány hónapon belül: egészen konkrétan már nyáron bemutatkozhat a Microsoft legújabb játékgépe, a lemezmeghajtó nélküli Xbox Series „X”. Az idézőjel azért indokolt, mert amennyiben valóban lesz egy ilyen gép, az minden bizonnyal más betűjelölést fog kapni, ugyanakkor erejében, a feketéről fehérre változott borítás alatt lapuló technológiájában – néhány praktikus módosítást leszámítva – szinte teljesen megegyezik a 2020 novemberében megjelent X-modellel. Az állítólagos és meg nem nevezett szivárogtató szerint legalábbis.

De vajon tényleg jöhet az új digitális Xbox Series „X”?

Az Xbox-részleg vezetése, többek közt Phil Spencer is korábban azt állította, hogy az Xboxnak túlontúl nincs nagy szüksége egy középgenerációs felfrissítésre, szerinte ugyanis a Series X még tökéletesen betölti a neki rendeltetett szerepét. Igen ám, csakhogy a tavaly szeptemberben kiszivárgott belsős dokumentumok másról árulkodnak: eszerint Brooklin kódnéven valóban készül egy átgondolt konzol, aminek a megjelenését tényleg 2024-re ütemezik, csakhogy nem nyárra, hanem októberre-novemberre.

A dokumentumok valódiságát maga Spencer is elismerte, bár hozzátette, hogy az azon látható infók már elavultak, vagyis a belső átszervezéssel együtt azon is módosítottak. Hogy pontosan mi változott, azt már nyilván nem kötötte az orrunkra, de ennél sokkal érdekesebb, ami a legutóbbi, az Xbox és a Game Pass jövőjét tisztázó eseményen elhangzott. A pár héttel ezelőtt a YouTube-on megejtett beszélgetés során az Xbox hardveres részét irányító Sarah Bond elkotyogta, hogy a rosszindulatú pletykákkal ellentétben nem fognak leállni a konzolgyártással – méghozzá annyira nem, hogy már gőzerővel készül a következő generációs, minden korábbinál jelentősebb váltást elhozó Xbox, valamint hardveres fronton az idei ünnepi időszakra is készülnek egy „kis” meglepetéssel.

Innen azért már nem olyan nehéz eljutni a Series X revízióig, ami azért sem lenne ördögtől való, mert hasonló tavaly megtörtént a Series S-sel is, ami szintén színt váltott, valamint nem kevés extra belső tárhelyet is kapott. Ha tehát tényként nem is, de egyre biztosabban állítható, hogy hamarosan, egészen valószínűleg idén tényleg a boltokba kerülhet egy újabb Xbox-modell, ami a Series X képességeivel és erejével bír, csak kimarad belőle a lemezolvasó. Utóbbi egyébként egy nagyon határozott lépés a digitális formátumra való teljes átállás felé, amely első jele a dobozos Xbox-játékok fokozatos, de biztos eltűnése a boltokból.

Hogy az új Xbox a nyáron fog-e megjelenni már kérdésesebb: Bond egy év végi megjelenést lengetett be, így sokkal valószínűbb, hogy nyáron még csak bejelentik a konzolt és elindítják az előrendelést, hogy az ünnepi időszakban gondtalanul debütálhasson. Azonban, ha hihetünk a híreszteléseknek, akkor a Sony úgyszintén idén rukkolna elő egy új, ám a jelenleginél jóval erősebb PS5-tel, a PS5 Próval, ezért ha kettőnél több új Xboxot szeretne eladni a Microsoft, akkor még az is meglehet, hogy az olvasó nélküli Xbox Series „X” is kitesizett komponenseket fog rejteni.

Ezt is olvasd el:

Ennél a 17 játéknál látványosabbat nem találsz Xboxon

×