Elemzők szerint a PlayStation 5 frissített változata valószínűleg még idén megjelenik, miután a vállalat felkészül a GTA VI megjelenésére (is).

2024.02.20. – Természetesen még mindig nem érkezett hivatalos bejelentés a Sony részéről, de aki figyeli a gaming híreket tudja, hogy napi szinten lehet valamilyen pletykát hallani a PlayStation 5 Pro kapcsán. Nos, elemzők szerint erősen úgy fest a dolog, hogy a PS5 konzol erősebb változata még idén, azaz valamikor 2024-ben megérkezhet, aminek bizony köze lehet a GTA VI 2025-ös megjelenéséhez is.

A Sony célja ez alapján természetesen az, hogy felkészüljön a világ legjobban várt játékára, és erős hardvert kínáljon a játékosoknak a futtatásához. Főleg mivel a GTA VI első körben konzolokra érkezik majd. A Sony egyébként a hírek szerint a konzoleladások csökkenésére számít idén, ami szintén indokolhatja egy új változat bevezetését. A korábbi években, a konzolok hasonló ciklusában szintén ez történt, szóval a Sony előállhat valamilyen felfejlesztett PS5 változattal.

Az elemzők PlayStation 5 Pro-t várnak a Sony-tól

„Úgy tűnik, széleskörű egyetértés van a játékiparban, hogy a Sony egy PS5 Pro bevezetésére készül 2024 második felében” – mondta Serkan Toto, a tokiói székhelyű Kantan Games vezérigazgatója a CNBC-nek. „A Sony biztosra akar menni, hogy a GTA VI 2025-ös megjelenésekor egy nagyszerű hardverrel álljon készen, ami az egész játékipar számára lökést ad majd” – tette hozzá.

Eddig

Bár egyelőre csak pletykákat és szivárgásokat hallottunk a PS5 Pro kapcsán, egyre többen gondolják tehát úgy, hogy a felújított változat elkerülhetetlen. A Sony korábban egy kissé felújított, némileg kisebb verziót adott ki a konzolokból, illetve elkészült a PlayStation Portal. Ezeknél azonban a PS5 Pro nagyobb ugrást jelentene, ami viszont azzal is járhat, hogy drágább lesz a konzol. De ezzel nem csökken az alap PS5 ára sem.

George Jijiashvili, az Omdia vezető elemzője szerint még a PS5 Pro megjelenésekor sem biztos, hogy a Sony csökkenti a jelenlegi PS5 árát, ahogyan az a múltban jellemző volt. Ha a Sony idén valóban kiadja a PS5 Pro-t, érdekes lesz látni, hogy képes lesz-e újra felkelteni a közönség érdeklődését a PS5-ös termékcsalád iránt.

Ezt láttad már?

Ennél a 17 játéknál látványosabbat nem találsz Xboxon

×