A Take-Two 2023 jelentései kifejezetten bizakodóak voltak 2025 első felét illetően. A 2024 eleji jelentések azonban már a GTA VI csúszásáról árulkodnak.

2024.02.11. – 2023 decemberében több évnyi várakozás után a Rockstar Games megerősítette a GTA VI érkezését. A korábbi szivárgások alapján lehetett már sejteni, hogy javában készül a cím, ám természetesen mindig a hivatalos információkra érdemes csak építeni. Sokak számára a 2025-ös megjelenési időpont sem volt meglepetés, hiszen a játék kiadójának pénzügyi előrejelzései is ezt vetítették elő. A trailer kiadása után kiderült, hogy első körben a konzolos játékosok járhatnak majd jól, a PC-s felhasználóknak türelmesnek kell lennie.

Már jóval a trailer megjelenése előtt felmerült, hogy valamikor 2025 márciusának környékén debütálhat a Rockstar Games régóta várt címe. A Take-Two kiadó előzetes pénzügyi prognózisában olyan mértékű extra bevételt várt erre az időszakra, melyre csak a GTA VI lehetne képes. Ezt pedig igazolta is a decemberben kiadott trailer, hiszen itt is ez az évszám szerepelt. Könnyen lehet azonban, hogy további csúszásokra is érdemes készülnie még a konzolos játékosoknak is. Természetesen konkrét dátum híján ez még csúszásnak sem tekinthető, ám eltérhet attól, amit az elemzők vártak még néhány hónapja.

2025 tavasza helyett 2025 második felében érkezhet csak a GTA VI?

A Gadgets360 weboldala szúrta ki, hogy a február eleji Take-Two prognózisból eltűnt közel egy milliárd dollárnyi bevétel. A legújabb változatban már „csak” 7 milliárd dolláros bevétellel kalkulálnak, nem a 2023-ban leolvasható 8 milliárddal. A kiesés hátterében az egyik vezető játékuk megjelenésének csúsztatása állhat, mely ebben az esetben a Grand Theft Auto VI lehet csak. 

A trailer megjelenése után már az egyik legnagyobb amerikai bank is jelezte, hogy nagy eséllyel ezúttal sem ússza meg a GTA sorozat egy kis csúszás nélkül. A GTA V sem volt ezek közül kivétel, úgy tűnik, hogy az utód sem. A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján 2025 második felében debütálhat csak legkorábban a sikerszéria legújabb része, így legjobb esetben is még másfél évet kell várnia a konzolos játékosoknak. Remélhetőleg ez az időpont már nem tolódik tovább, ám nem véletlen, hogy csak az évszámot árulta el a Rockstar decemberben.

Forrás: PCFórum

Nem éri meg előrendelni:

Már előrendelhető a GTA VI 48.000-ért, de jobb, ha még vársz

×