A Twitch feliratkozások hamarosan biztosan drágulnak egyes régiókban, bár nem olyan mértékben, ami miatt komolyan aggódni kéne.

2024.02.21. – Szinte már meg sem lepődünk azon, ha egy szolgáltató hirtelen bejelenti: valamivel drágább lesz az előfizetés. Tavaly szinte az össze streaming platform árat emelt, amiből a SkyShowTime sem marad ki Magyarországon. Nőtt az internet-előfizetések ára, többet kell fizetni idén márciustól a Yettel, a Telekom és Vodafone előfizetésekért is, szóval mindenhol inflációkövető áremelés tapasztalható. Úgy tűnik, hogy a Twitch feliratkozás ára is emelkedni fog, legalábbis bizonyos régiókban biztosan.

A GameRant szerint a Twitch feliratkozás március 28-tól bizonyos országokban drágul, amiből egyelőre úgy tűnik, hogy kis hazánk kimarad. A hangsúly persze egy egyelőre szócskán van, hiszen az áremelkedés hozzánk is elérhet, amennyiben a Twitch úgy dönt. A feliratkozás árának növelése a Twitch szerint „segít a streamereknek lépést tartani a növekvő költségekkel”, és figyelembe vesz az inflációt.

Twitch pénzek

Arról talán már mindenki hallott, hogy az elmúlt években igen sok streamer panaszkodott a Twitchen a bevételelosztás kapcsán, ami miatt aztán több tartalomgyártó otthagyta a platformot, jobb lehetőségeket keresve. A platform azonban változtatott a rendszeren, ami több streamert ösztönözhet a maradásra. Az új Partner Plus program például lehetővé teszi, hogy a partnerek a korábbi 50-50-es felosztás helyett 70-30-as bevételmegosztásban részesüljenek.

Alig egy héttel a Twitch dél-koreai bezárása előtt a vállalat február 20-án megerősítette, hogy a Tier 1 feliratkozás és az ajándék feliratkozás ára 1 dollárral emelkedik Ausztráliában és Kanadában, valamint 1 fonttal az Egyesült Királyságban március 28-tól. Az új árak célja, hogy segítsék a streamerek bevételeit és figyelembe vegyék az emelkedő költségeket az adott országokban. A meglévő előfizetések automatikusan megújulnak az új áron, nem kell semmit csinálni velük. A Dexerto szerint az áremelés valószínűleg hamarosan eléri az Egyesült Államokat is. Törökországban mindhárom szint esetében nő az feliratkozás ára, nagyjából 400%-kal. A Tier 1 feliratkozás ára 9,90 török líráról 43,90 lírára emelkedik.

Magyarországon is nő?

Nos, a friss bejelentés kapcsán csupán ezekben az említett régiókban emelkedik az feliratkozás ára, azonban nincs kizárva, hogy hamarosan Magyarországon is számíthatunk rá. A Twitch hivatalos blogbejegyzése szerint hamarosan más országokban is átgondolák az árakat.

„Várhatóan idén további árváltozások lesznek más országok esetében is, és ezeket jóval a hatálybalépésük előtt közölni fogjuk” – írják. Úgy tűnik, hogy annak ellenére, hogy ezzel a streamerek jobban járnak, a legtöbb embert felháborította az áremelés. A Twitch azonban már nem nyereséges, így a vállalat valószínűleg továbbra emelni fogja az árakat, hogy megtartsa a streamereket. Persze tök érthető, ha most sokan dühösek.

Ezt láttad már?

Miért jelenik meg egyre több sz@r állapotú AAA-s játék?

×