A Telekom és a Vodafone után a Yettel is megszólalt az inflációkövetéssel indokolt előfizetői áremeléssel kapcsolatban. Ők sem maradnak ki.

2024.01.20. – A napokban többek között mi is beszámoltunk arról, hogy a Telekom március 1-től jelentősen megemeli szolgáltatásainak díját, éves inflációkövető díjkorrekció címén. Ebből persze a Vodafone és a Yettel szolgáltató sem marad ki. A Yettel január 19-én kiadott közleménye szerint:

a lakossági és kisvállalkozói számlás tarifa havidíjakban 15,3%-os mértékű emelkedést tapasztalhatnak a Yettel ügyfelei.

A havidíjon felüli percdíjak és SMS díjak változatlanok maradnak és a lakossági előfizetések esetén a kiegészítő adatjegyek ára sem változik. A Yettel lakossági és kisvállalkozói számlás előfizetéssel rendelkező ügyfelei 2024. március 5-től tapasztalhatják a – Központi Statisztikai Hivatal által közzétett 2023-as éves inflációnál kisebb mértékű – 15,3%-os díjváltozást, amely a lakossági előfizetések esetén a tarifa havidíjakat érinti.

A havidíjon felüli perc és SMS díjak a korrekció után is a korábbival azonosak maradnak. Azon tarifacsomagok esetében, amelyek adatkerete nem teljes egészében használható fel az 1-es / EU roaming díjzónában és érintettek a díjváltozásban, ott lakossági és kisvállalkozói előfizetés esetén 2024. március 5-től a felhasználható roaming adatkeretek növekednek.

A szolgáltató a változások életbe lépését megelőzően megfelelő időben SMS-ben és/vagy e-mailben, valamint a számlalevélen értesít mindenkit a változásokról. A lényeg, hogy mostanra mindhárom mobilszolgáltató bejelentette az előfizetési csomagok áremelkedését, ami ellen tulajdonképpen semmit nem tehetünk. Nemrég a DigiMobil is árváltozást jelentett be.

Ezt láttad már?

A Kókuszcsoport és a 2okos 2023 legnagyobb nyertese a magyar Twitchen

×