Ahogyan várható volt, a Magyar Telekom is bejelentette, hogy mikor és milyen mértékben emeli meg a szolgáltatásainak díjszabását.

Bódi Dániel

2024.01.16. – Várható volt, hogy a szolgáltatások a magyar infláció nyomán idén is jelentősen emelnek az áraikon a hazai szolgáltatók, így a DigiMobil után néhány nappal a Magyar Telekom is bejelentette, hogy 2024. március 1-től 15%-os inflációkövető díjkorrekciót hajt végre az ügyfélszerződésekben.

A vállalat a közleményében jelezte, hogy a Magyar Telekom Általános Szerződési Feltételei („ÁSZF”) 2022. szeptember 1-től tartalmaznak egy inflációkövető díjkorrekciós klauzulát, amely alapján a havi előfizetési díjak a Központi Statisztikai Hivatal által közzétett, megelőző üzleti év éves átlagos fogyasztóiár-index mértékével egyezően változnak. A Társaság úgy módosítja ÁSZF-jét, hogy az éves inflációkövető díjkorrekció mértéke 2024-ben 15% lesz, mivel a KSH január 12-én közzétett 2023. évi adatai szerint az infláció átlagos mértéke 17,6 százalék volt. A Telekom a 2,6%-os eltérést az ügyfelei érdekeinek figyelembevételével magyarázza – azaz ennyivel kevesebbet emelnek, mint tehetnék.

Sajnos az inflációkövető díjemelés nem egyedi eset; legutóbb a DigiMobil, tavaly októberben pedig a Vodafone is jelezte, hogy a Telekomhoz hasonló mértékben korrigálnak a szolgáltatások díjszabásán, és hamarosan a Yettel is bejelentheti a drágulást. Ez esetben pedig senki, egyetlen lakossági ügyfél sem képez kivételt, az összes csomag, konstrukció, előfizetés ára magasabb lesz, ami vélhetően a márciusi-áprilisi számlákon már meg fognak jelenni.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Mi az isten az a „REPÜLŐGÉP ÜZEMMÓD”? – Tényleg lezuhanhat a repülő, ha nem kapcsolod be?

×