Bár lesznek új PlayStation 5-ös játékok, a következő egy évben nem tervez olyan zászlóshajó játékokat a Sony, mint God of War Ragnarok vagy a Spider-Man 2.

2024.02.14. – Úgy tűnik, hogy ami a Sony nagy zászlóshajó franchise-jait illeti, kicsit csöndes pénzügyi évre számíthatnak a PlayStation 5 tulajdonsok. Hiroki Totoki, a Sony Group elnöke szerint a következő pénzügyi évben nem tervezik „új, nagy, meglévő franchise-címek kiadását”. A következő pénzügyi év pedig egészen pontosan a 2024. április 1-je és 2025. március 31-e közötti időszakot jelenti.

Ahogy arról a japán Gematsu beszámolt, ez nem azt jelenti, hogy nem lesz új PS5 játék ebben az évben, csak nem lesznek új részek azokból a játéksorozatokból, melyek a Sony legfontosabb franchise-jai. Szóval nem lesznek olyanok, mint a God of War Ragnarok vagy Marvel’s Spider-Man 2. Ami tehát a következő pénzügyi évben megjelenik PlayStation 5-re, akár exkluzív, akár nem, az mind valamilyen új játék lesz.

PlayStation 5 játékok

„Ami a first-party játékokat illeti, célunk továbbra is minőségi alkotások és live-service játékok készítése. Bár jelenleg nagy projektek állnak fejlesztés alatt, a következő pénzügyi évben nem tervezünk új, nagy, meglévő franchise-címeket kiadni” – mondta Hiroki Totoki.

A Sony természetesen emiatt arra is számít, hogy a first-party játékokból származó bevétel kissé csökkenni fog ebben az időszakban. Ettől függetlenül még mindig van néhány PS5 exkluzív játék a láthatáron, amire érdemes számítani ebben az időszakban. Még ebben a hónapban megjelenik a Final Fantasy 7 Rebirth, majd márciusban a Team Ninja nyílt világú soulslike játéka, a Rise of the Ronin, áprilisban pedig a Shift Up – Stellar Blade című játéka. Emellett a Silent Hill 2 Remake is készülőben van, ami szintén valamikor idén jelenik meg.

Természetesen ott van egy másik tényező is, ami nagyban beleszólhat a PlayStation következő egy évébe. Ez pedig az Xbox, ami a pletykák szerint több exkluzív játék nyitását tervezi számos más platformra, PlayStation 5-re is. Hogy a Microsoft pontosan mit is tervez és hogyan, az február 15-én derül ki az Xbox nagy tájékoztatóján. Erről azonnal beszámolunk nektek oldalunkon. Állítólag még a házon belüli sem tudják, hogy mi fog elhangzani Phil Spencer szájából.

Ezt láttad már?

Siess! 7700 forint helyett INGYEN lehet a tiéd egy zombis játék

×