Talán senkit nem fog meglepni, hogy az új PlayStation 5 exkluzív bizony csak felnőttek számára ajánlott, és nem csak a vér miatt.

2024.02.13. – Még néhány héttel ezelőtt, a PlayStation State of Play alkalmával mutattak be egy új, PS5 exkluzív játékot, ami bár nagyon japánosnak tűnik, valójában egy koreai fejlesztésről van szó. A játék természetesen így is nagyon futurisztikus, robotos, kardozós-harcolós kalandnak tűnik, ami sokak figyelmét felkeltheti. Az azonban már az első előzetes után is feltűnhetett, hogy a játék besorolása bizony igen magasan lesz majd, és nem elsősorban csak a sok-sok vér miatt.

Nem is olyan rég a This Is Game koreai magazin arról számolt be, hogy a Stellar Blade olyan besorolást kap, ami miatt a játék nem való 18 éven aluliak számára. Bár ez Dél-Koreában biztosan így lesz, valószínűleg nálunk Európában is erre lehet számítani. Már csak azért is, mivel a PlayStation Store már a játék képeinek megtekintésénél is születési dátumot kér.

Miért csak felnőtteknek szól?

A döntésnek valójában két fő oka van. Az egyik természetesen a szemmel jól látható idomok és a meztelenség, illetve hogy rengeteg női karaktert láthatunk, akik látszólag meztelenül jelennek meg feszülős ruhájukban. Aki látta már a Stellar Blade gameplay videóját, annak ez valószínűleg nem újdonság. A 18+ besorolás másik fő oka az erőszak miatt van. A Stellar Blade-ben sok véres jelenet lesz, jó sok végtagot is levágnak majd a játékosok.

 

A GamesRadar-nak nemrégiben nyilatkozó Hyung-Tae Kim, a Stellar Blade rendezője elmondta, hogy „nagy megtiszteltetés”, hogy az új akció RPG-t a „koreai Nier”-nek nevezik, mivel nagy rajongója Yoko Taro munkásságának. A rendező azt is elmondta, hogy különös figyelmet fordítottak a főhősnő, Eve hátára, mert a játékosok a Stellar Blade-ben leginkább azt látják majd. Oké, oké, a besorolás tudjuk, hogy sok fiatal számára nem sokat ér, de nem árt elfelejteni, hogy a Sony már dolgozik egy olyan AI rendszeren, ami a játékstílus alapján figyeli, ha esetleg kiskorú kezében van a kontroller. Ha pedig úgy ítéli meg, akár le is tilthatja az adott fiókot. Szóval megéri ezt komolyan venni. A Stellar Blade április 26-án jelenik meg, kizárólag PS5-re.

Ezt láttad?

Erre a 6 imádott Netflix-sorozatra semmiképp se számíts 2024-ben

×