Egy Baldur’s Gate 3 rajongó kóbor macskaként játssza végig majdnem a teljes Baldur’s Gate 3-at, és nagyon vicces dolgokat fedez fel.

2024.02.07. – Emlékszem 2022-ben milyen nagy siker volt a Stray című játék, amiben egész végig egy macskát kellett irányítani. Nem sokkal később kiderült, hogy azok a játékok, amikben állatokkal lehetünk, nagyon népszerűek, talán egész egyszerűen azért, mert szeretjük az állatokat. Különösen a macskákat, amik legalább annyira bosszantók tudnak lenni, amennyire aranyosak. Arról is hallottunk már, hogy a Baldur’s Gate 3 milyen széleskörű lehetőséget kínál a játékosoknak. Arra viszont, hogy valaki macskaként játszik, és újdonságokat fedez fel a játékban, nem számítottam.

Pedig ez történt, ugyanis egy játékos a druida képességét használva kóbor macskaként játszotta végig a játékot, vagyis macska volt akkor, amikor csak lehetett. Szerencsére ez a játék egy hatalmas CRPG, szinte végtelen lehetőségekkel, szóval nem meglepő, hogy a játékosok igazán abszurd és vicces módon teszik próbára. Korábban még olyan rekordkísérlet is volt, hogy a játék elejétől mennyi idő alatt eljutni a szexig.

Macska stílus

Nos, Proxy Gate Tactician úgy döntött, hogy macskaként lép be a játék világába, hogy felfedezze, meddig juthat el így. A végigjátszásnak egyetlen szabálya volt: amikor csak lehetett, a druida Wild Shape képességét használva macskaformát kellett öltenie, legyen az a normál házimacska, párduc vagy kardfogú tigris. Az egyetlen kivétel az volt, amikor sérülés vagy videó miatt kikényszerült a Wild Shape-ből, vagy amikor bizonyos játékfunkciókat kellett használni. Proxy egy vidám videót is készített a kalandjáról.

Erre jött rá

  • Néhány helyen a karaktereknek ki kell lépni a macskaformából, ami technikailag lehetetlenné teszi a teljes macska végigjátszást, de vannak olyan párbeszédek a játékban, amiket kifejezetten a Wild Shape számára írtak.
  • A legtöbb beszélgetés nem működik, de a Wild Shape karakterek beszélhetnek állatokkal, Myconidákkal és bizonyos Undeadekkel.
  • Raphael beszélgetései macskaként nem megfelelőek, ami azt jelenti, hogy a játékosok harc nélkül megölhetik őt a Mountain Passban.
  • A macskaalakú druidák csak 1 HP-t veszítenek el, mindegy milyen magasról esnek le.
  • A Baldur’s Gate 3-ban az olyan képességek, mint az Alert és a Tavern Brawler működnek a druida Wild Shape alakjában.
  • A macskaforma Miau képessége hihetetlen távolságokra képes ellenséget csalogatni.

 

 

Egyértelmű, hogy a játék rajongóinak nagyon tetszett a kezdeményezés, ami sokakat arra ösztönöz, hogy még jobban felfedezzék a játékban rejlő lehetőségeket.

Ha ez tetszett:

Bejön a Stray? – Íme 9 zseniális játék, amiben állatokat irányíthatsz

×