Jobban bírod az állatokat, mint az embereket? Elhoztunk kilenc olyan zseniális játékot, amiben humán szerzetek helyett (vagy ellen) állatokat irányíthatsz.

A napokban megjelent az Annapurna kiadásában a 2016-ban alapított BlueTwelve Studio csapatának első játéka, a Stray, amiben egy végtelenül aranyos vörös kóbor cicával kell szerteszét kalandoznunk egy nagyon furcsa, embermentes cyberpunk világban.

A Stray pedig nemcsak a macskás háztartásokat vette le azonnal a lábáról, hanem tulajdonképpen mindenkit, aki kipróbálta – és bizony egyre többen tesznek így. Ezért pedig senkit sem tudunk okolni, hiszen valóban egy kivételes programról van szó, ami kiváló ékköve és beindítója a Sony Game Pass mintájára megújított PS Plus játékszolgáltatásának.

Viszont nem ez az egyetlen játék, amiben állatot irányítva kell a kaland végére érnünk. A Stray megjelenésének apropójából pedig úgy gondoltuk, hogy összegyűjtünk néhány kiválóságot belőlük arra az esetre, ha megcsömörlöttél volna a klasszikus videojátékos hősöktől.

1. Stray

 

A listát nyilvánvalóan nem kezdhettük mással, mint az épp aktuális kedvenccel. A Stray egy kellemes kikapcsolódás, és ugyan nem váltja meg a világot, aki elkezdi az az utolsó másodpercéig imádni fogja. A legjobb az egészben pedig az, hogy pár ezer forintért simán végig lehet játszani az elejétől a végéig a PS+ kínálatából. Azt mondtam már, hogy külön gomb van a nyávogásra?

2. Untitled Goose Game

 

Az Untitled Goose Game nemcsak az utóbbi idők egyik legjobb indie mókája, de tulajdonképpen a legjobb (és talán az egyetlen) olyan alkotás is, amiben egy liba a főszereplő. A libaszimulátor lényege, hogy annyi borsot törjünk az emberfajzatok orra alá, amennyit csak tudunk. De nem is ez a legkirályabb, hanem a – Stray-hez hasonlóan – dedikált gágogás gomb, amivel külön a frászt hozhatjuk a mit sem sejtő humán áldozatokra.

3. Maneater

 

A Maneater a legjobb játék, ha utálod az embereket. A játék kvázi legfőbb célja, hogy a lehető legjobb embervadászokká váljunk a cápánkkal, azaz vérben egészen biztosan nem lesz hiány. Ahogyan elvetemült fejlesztésekből sem, melyekkel a világ legtorzabb, legabszurdabb gyilkológépét alkothatjuk meg. Egyszerűen zseniális.

4. Okami

 

Az Okami a világ egyik legméltatlanabbul elfeledett, de az egyik legegyedibb és legjobb játéka, aminek főhőse a japán mitológia egyik legjelentősebb alakja, Amaterasu napistennő. A zseniális, japán tusrajzokat (sumi-e) megidéző grafikájú vizuális csodában Amaterasu farkas formájában jelenik meg, és hív egy életre szóló utazásra Nipponban.

Az Okami nem mellesleg az utolsó játék volt, ami PS2-re megjelent, és bár nem fogyott kifejezetten jól, máig kultikus rajongás övezi. Ha neked sem volt hozzá szerencséd, és szereted az akció-szerepjátékokat, illetve bírod a Zelda-sorozatot is, akkor mindenképpen pótold, ugyanis felejthetetlen élményben lesz részed.

5. Goat Simulator

 

Sokaknak talán nem kell bemutatni a világ egyik legagyamentebb „szimulátorát”, amiben egy őrült kecskével kell randalíroznunk egy emberlakta városban. Vagy nem, lehetünk kedvesek is a tapadós kecskenyelvvel, csak hát minek?! A kecskeszimulátorhoz különböző kiegészítő tartalmak is akadnak, amikben űrhajóskecskék, zombikecskék vagy rablókecskék is lehetünk, de akár egy kecskékbe oltott MMO-t is lenyomhatunk.

6. Crash Bandicoot

 

Mindenki azt hiszi Crashről, hogy egy róka, pedig valójában egy bandikut, ami inkább hasonlít a patkányra, mint kutyára vagy rókára. A bandikutalakúak a Wikipédia szerint Ausztráliában, Tasmániában, Új-Guineában és a környező szigeteken honosak, bár ez a játék szempontjából annyira lényeges információ, mint hogy mit vacsoráztam tegnap este (szendvicset).

7. PHOGS!

 

Megvan a MacsEb című abszolút szürreális mese? Na körülbelül ez a PHOGS!, annyi a különbség, hogy nem egy macska és egy kutya nőtt össze deréktájt, hanem két barátságos, de hihetetlenül ügyefogyott eb. A játék szimpla szórakozás, amit kifejezetten a kooperatív játékosoknak szántak, és meg kell mondanom, hogy rég nem mulattam ilyen jókat, mint ezzel a fura cuccal.

8. SkateBIRD

 

Madarak + gördeszka = Skatebird! A szárnyasokkal egy minideszkával kell „körbeollieznunk” mindent, amit csak látunk, és legyél bármilyen díszpinty, ebben a játékban te is Tony Hawkká válhatsz. Ha bírod a madarakat és éled a deszkázást, akkor kö-te-le-ző!

9. My Friend Peppa Pig

 

A My Friend Peppa Pig a világ talán legbarátságosabb játéka, ami készült. A célközönség nyilván a fiatalabb korosztály volt, így felnőtt játékosoknak nem lehet nyugodt szívvel ajánlani, csak ha szintén rajongói a barátságos kismalacnak és családjának. A játék egyébként nem túl hosszú, bár a gyerekek valószínűleg újra és újra el fogják indítani, amiért nem lehet őket hibáztatni, hiszen életükben most először játszhatnak a legnagyobb kedvencükkel, Peppával.

Ez volna hát az a kilenc videojáték, amiben állatokat irányíthatunk. Természetesen bőven akad ezeknél is több, így ha ki tudod egészíteni a listát, akkor azt mindenképpen tedd meg komment formájában!

Ha pedig érdekel a Stray, akkor érdemes lehet megnézned a korábbi LEET streameket is:

 

 

 

https://leet.hu/jbl-bt/

×