Mindenki kedvenc disztópikus macskájából mozihős lesz. A Stray a legemberibb sztori, amiben nincs ember, és ezt a hangulatot leköveti a film is.

2023.09.06. – Óriási örömhírt osztott meg a Stray rajongóival az Annapurna Animation vezetője. Robert Baird az Entertainment Weeklynek erősítette meg, hogy a meglepetéssikert arató videojátékból egészestés animáció készül.

Forrás: Annapurna Interactive

Az indie játékban egy kóbor macskát irányítunk, aki egy disztópikus, földalatti városban él – robotok, gépek és mutáns baktériumok társaságában. Kedvenc túlélő cicánk egyetlen spanja egy drón, B-12, aki minden megtesz, hogy segítsen neki visszatérni a felszínre. A kis robot nagyon hasznos: tárolja a világban talált tárgyainkat és feltöri az előttünk álló akadályokat. Stray persze nagyon óvatos kell legyen az utazás során, mert az ellenséges Zurkok és Sentinelek rendre megpróbálják kinyírni.

A Stray egy ember nélküli emberi sztori

Az Annapurna Animation fejese hatalmas örömmel karolja fel a játékot, hogy filmadaptáció készüljön belőle. „Ez a játék arról szól, hogy mi tesz minket emberré, még sincsenek benne emberek” – mondta Baird. „Ez egy haver-vígjáték egy macskáról és egy robotról, ami nagyon vicces dinamikát ad.

A játék hihetetlenül népszerű volt, hisz’ egy imádnivaló macska szemszögéből látjuk benne a világot.

Hogyan sikerült ez nekik (a fejlesztő BlueTwelve Studionak), és hogyan fogjuk ezt filmen megvalósítani? Meg fogjuk, még ha olykor lehetetlennek is érezzük, mert tudjuk, mi a játék lényege és a történet elmesélésének kulcsa” – fűzte hozzá magabiztosan. Az Annapurna Animation azután vált komoly tényezővé az animációs stúdiók között, hogy óriási sikert aratott a népszerű képregény alapján készült Nimona című epikus kaland-vígjátékkal. A szintén disztópikus világban játszódó rajzfilm nálunk is nézhető a Netflixen.

Az immár hivatalosan is bejelentett Stray animációs mozinak egyelőre nincs megjelenési ablaka, de érdemes lesz figyelni a csepegő híreket, mert maga a videojáték isteni alapanyag egy jó filmhez. Csak el ne rontsák! Már most várjuk!

Nézd meg ezt is:

Stranger Things a Stray-ben? – A cicás játék tömve van a zseniális utalásokkal

×