Az xboxos játékosoknak most nagyon résen kell lenniük, ugyanis a mai napon vette kezdetét a nagy Xbox-purgálás; a Microsoft minden adatot törölni fog.

Bódi Dániel

2024.01.09. – Ahogyan azt a Microsoft hónapokkal ezelőtt jó előre bejelentette, a mai napon kezdetét veszi a nagy Xbox-purgálás, amikor mindent is kipucolnak a játékokból készült képek és videók tárolására fenntartott szerverekről.

A szerverek kipucolása a tavaly szeptember végén életbe lépett új szabály nyomán történik, miszerint a játékokban rögzített felvételek 90 nap után, azaz három teljes hónapot követően törlésre kerülnek a fiókunkból. Aki tehát szeretné ennél hosszabb ideig tárolni a screenshotokat, a játékmenetről készült videókat, annak vagy le kell töltenie – mondjuk a PC-jére, vagy telefonjára, vagy egy másik tárolóeszközre, mint például egy külső vinyóra, SSD-re, pendrivera, esetleg egyenesen a felhőbe. Utóbbi mellett szólhat, hogy a redmondiak megígérték, hogy minden korábbinál egyszerűbben menthetjük majd a OneDrive-ra, vagy máshova a fájlokat.

Amennyiben valakinek épp a mai napon haladja meg a 90. napot egy-egy rögzítése, de szeretné megtartani valahol, azt mihamarabb érdemes lementeni, különben örökre elvész. Valószínűleg nem kevés játékos akad, aki néhány képet vagy videót szentimentális okokból szeretne megtartani, ezért mostantól fokozottan érdemes odafigyelni, mit és hol tárolunk.

A játékosok adatainak-emlékeinek végleges törlése csak egy, a Microsoft utóbbi időben meghozott szomorú, de szükségszerű változásai közül. Az Xbox-ökoszisztéma jelenleg alapos átalakuláson megy keresztül;

Ezt is érdemes elolvasnod:

Tovább döglődik a lemezes játékpiac – ideje búcsúzni a fizikai kiadásoktól?

×