A következő napokban megérkezik az Xbox meglepetés frissítése, ami két egészen remek új funkció mellett egy kevésbé örömteli változást is magával hoz.

2023.09.28. – Az Xbox legutóbbi nagyobb frissítése után tök jó érzés volt bekapcsolni a Series X-et, aminek a dashboardját tulajdonképpen teljesen újra kellett tanulni, annyi mindent változtattak rajta. Ez volt, akinek bejött, volt olyan is, akinek nem, azt azonban nem lehet elvitatni, hogy a Microsoft ne próbálkozna javítani, fejleszteni, tökéletesíteni az xboxos élményen.

Ezt az előremutató törekvést akkor se feledjük, amikor épp szükséges, de a játékosok számára kellemetlen változtatással jár. Ugyanis mint kiderült, az Xbox konzolok szeptemberben még kapnak egy kisebb felfrissítést, amiben helyet kapott egy jó, egy még jobb, illetve egy kifejezetten csúf újítás – amin lehet majd hőbörögni, míg meg nem szokjuk.

Kezdjük is a rossz hírrel

Mostantól a játékokban rögzített felvételek 90 nap után, azaz három teljes hónapot követően törlésre kerülnek a fiókunkból. Aki tehát szeretné ennél hosszabb ideig tárolni a screenshotokat, a játékmenetről készült videókat, annak vagy le kell töltenie – mondjuk a PC-jére, vagy telefonjára, vagy egy másik tárolóeszközre, mint például egy külső vinyóra, SSD-re, pendrivera, esetleg egyenesen a felhőbe. Utóbbi mellett szólhat, hogy a redmondiak megígérték, hogy minden korábbinál egyszerűbben menthetjük majd a OneDrive-ra, vagy máshova a fájlokat.

Gondolom nem vagyok ezzel egyedül, de ez egy igen fájó – bár a Microsoft részéről helytakarékossági szempontból szükséges – változás, hiszen néha elég jól esik visszanézni a régi emlékeket, vagy valamilyen multiplayer játékban mutatott bravúrjainkat. Én régebbi FIFA-meccseken szoktam nosztalgiázni – mert már sikeresen lejöttem a FIFA-függőségemről.

A jó hírek pedig,

hogy a PS5-ön bevált aktivitáskártyák az Xboxra is megérkeznek. Ha majd az update után legörgetsz a kezdőlapon (dashboard), akkor egy új pontot, az Eseményeket is felfedezhetsz, ami – ahogyan a neve is sugallja – a jelenleg futó és a jövőben várható játékbeli eseményeket fogja egy helyre gyűjtve mutatni. Ez elsősorban azoknak lesz hasznos, akik sokat játszanak online multiplayer játékokkal, így mostantól már tuti nem maradnak le semmiről.

A másik új funkció, amit keblünkre ölelve várhatunk a tömeges telepítés lehetősége lesz. Ez akkor lesz hasznos társ, ha egy üres konzolt üzemelünk be, ha mondjuk a gyári állapotokra történő visszaállítás, vagy egy új masina kibontása után szeretnénk egyben letölteni minden alkalmazást, aminek hasznát vesszük.

De lesz egy harmadik újdonság is, amit egyelőre az amerikai játékosokon tesztelnek szeptember és október között. Ha viszont beválik, akkor valószínűleg globálisan is elindulhat a különféle sportokra kihegyezett állandó menüpont a Storeban, ahol egyetlen helyre bedobálva az összes Xboxon elérhető sportjátékot és sportalkalmazást meglelhetjük.

Egyelőre ezeket tartalmazza a szeptember végi meglepi frissítés, ami kizárásos alapon az elkövetkező két napban bármikor élesedhet. Ha mégsem, akkor sem kell aggódni, valószínűleg a következő hét első felében már mindenkihez megérkezik.

via: Xbox Wire

Ezt is érdemes elolvasnod:

Driftel a kontroller analógja? – Az xboxosok már egyszerűen javíthatják

×