Óriásit frissül a napokban az Xbox, ami az utóbbi évek egyik legnagyobb átalakulását hozza.

A Microsoft meghallván az Xbox tulajdonosok messze bölcs hangját még áprilisban jelentette be, hogy a visszajelzések alapján alaposan átdolgozza a konzol kezelőfelületét és dashboadját. Az új kinézetet aztán májusban kezdték el tesztelni néhány Insider-tag segítségével, aminek élesedését akkor a következő pár hónapra, de még 2023-ra ígérték.

Nos, a jó hír, hogy a mai naptól kezdődően már nem csak a tesztelős kollégák, hanem minden egyes Xboxos megkapja az átdolgozott felületet. Sőt, a frissítéssel nem csak ez, hanem egy csomó más hasznos és remek meglepetés várja a játékosokat:

  • Az új Xbox Home egy teljesen új gyorselérési menüt hoz, amivel minden korábbinál egyszerűbben és praktikusabban navigálhatunk a legfontosabb dolgok között – mint a Könyvtár, a Game Pass, a Store, a Keresés vagy a Beállítások.
  • A legutóbb játszott és használt programok sávja kisebb lett és lejjebb került, így már sokkal jobban láthatóak a hátterek – melyeket Series-en mostantól sokkal mélyebben, akár játékspecifikusan is testre lehet szabni.
  • Megjöttek a játékajánlós listák is, amivel könnyebben lehet új játszanivalót találni.
  • Mostantól szinte minden számunkra fontos dolgot a Kezdőlapra tűzhetünk, hogy azonnal elérjük őket.
  • Nagyot változott a Friends & Community funkció is, ami közösségi érdekességekkel szolgál az épp pörgetett játékokkal kapcsolatban.
  • És végül, de közel sem utolsó sorban a multimédiás alkalmazások is kaptak egy saját csoportot, amiben mindenféle releváns infókkat láthatunk a Netflix-szel, a Disney+-szal és hasonló szolgáltatásokról és tartalmaikról.

New Home Experience Hero Image

Ha esetleg hozzád még nem jutott volna el az új rendszerfrissítés, ne aggódj, légy türelemmel. Hamarosan a te konzolod is megszépül.

via – Microsoft

Ezt is érdemes elolvasnod:

Xboxra költözik a világ legnagyobb, 1300+ játékát tartalmazó játékszolgáltatása

×