Hamarosan új formát ölthet az Xbox Achivement-rendszere. Egy belsős informátor új inforkat osztott meg a közösséggel. Jó év lehet ez a felhasználóknak.

2024.01.02. – Korábban már pletykáltak arról, hogy az Xbox platform Achivement-rendszere (trófea) komoly változásokat kaphat. Ám azóta sem hallottunk az átalakításokról, egészen mostanáig. Ezúttal viszont belsős informátorok arról számoltak be, hogy már nagyon közel az átalakítási projekt lezárása.

A 2023-as év végén a Microsoft egy nagyobb frissítéssel javította a jelenlegi Achivementek rendszerhibáit. Ezek egyébként leginkább a Game Pass felhasználókat érintették. A helyzet viszont az, hogy a kisebb-nagyobb hibák mellett maga a rendszer sem túl kielégítő. Többen úgy gondolják, hogy a PlayStation Trophy-rendszere jobban működik, mint az Xbox teljesítményrendszere. Előbbi esetén ugyanis van egy Platinum szint, ami jelzi, hogy egy játékban az adott illető mindent elért, amit csak lehetett. Ilyen jellegű Achivement nincsen Xbox platformon, ez pedig hatalmas hiányosságnak bizonyul. Egyszerűen hiányzik a záróakkord, ami kielégítő pontot tesz egy hosszú grind végére. Egyébként ezen a hiányosságon tervez most változtatni a Microsoft.

Készül az új rendszer

xbox

Egy Xbox bennfentes, Shpeshal Nick arról számolt be, hogy az új fejlesztésének befejezéséhez közeledik a cég. A felhasználók pedig várhatóan valamikor 2024-ben kaphatják meg a munka gyümölcsét. Shpeshal Nick nem erősítette meg, hogy a felújítást 2024-ben teljes egészében kiadják, de kifejtette, hogy a változásokat legalább még az idén bejelentik. A bennfentes nem részletezte, milyen funkciókat tartalmaz majd ez az átalakítás. Amiben viszont bíznak a felhasználók, hogy ezek az újítások érintenek majd egy “Platinum-szerű” szintet, valamint lesz lehetőség arra, hogy logolják egy-egy játék játékidejét és előrehaladását, na meg, hogy végre a DLC mérföldköveket elkülönítve fogja mérni az új rendszer.

A Microsoft nem egyszer beszélt arról korábban, hogy kiemelten fontosnak tartják az Xbox Achivementjeinek gatyába rázását. Úgy fest, ezt komolyan is gondolták, na meg nem is akarják elkapkodni. Könnyen lehet, hogy a 2024-es teljeskörű élesítés nem fog összejönni. Részleteiben azonban már akár idén kaphatunk egy újabb verziót. De inkább legyen az új rendszer átgondolt és hibátlan, mint egy összegányolt katyvasz.

Ezt olvastad már?

Vallott a volt Call of Duty fejlesztő: Bobby Kotick miatt lettek rosszak a játékok

×