Egy korábbi Call of Duty fejlesztő szerint Bobby Kotick döntései hibáztathatók azért, hogy néha olyan sz@rok lettek a játékok.

2024.01.02. – Bizonyára már jól tudod, hogy az Activision-Blizzard nemrég végre teljesen a Microsoft tulajdonába került. Ez persze sok változással jár majd a játékokat illetően, sokan például már azt a pillanatot várják, amikor a Call of Duty, a Diablo és az Overwatch szépen megjelennek az Xbox Game Pass szolgáltatásban. Bár erre még picit várni kell, ez nem jelenti, hogy ne történénnek nagy változások a cégben. Az igazán ellentmondásos vezérigazgató, Bobby Kotick hivatalosan is elhagyta az Activision-Blizzard vezetői poziícióját.

Ennek persze sok érdekes következménye lesz, de a hírnek nagyon sokan örülnek. Az elmúlt években ugyanis sok ellentmondásos hír érkezett a volt igazgatóról, péládul nagyon magas bónuszt vett fel, miközben százakat kirúgtak a cégtől, sőt még szexuális zaklatással kapcsolatos ügyben is beidézték. Távozása közepette persze most volt fejlesztők is megszólalnak, egyikük pedig azt állítja

Bobby Kotick döntései miatt lettek olyan sz@rok a Call of Duty játékok.

Call of Duty

Nemrég egy volt Call of Duty fejlesztő beszélt őszintén a volt vezérigazgatóról a Twitteren.

„Bobby döntései rosszabbá tették a játékainkat” – mondta a Demonware egykori Call of Duty fejlesztője. „Két évig dolgoztam a COD-on, mint programozó a demonware-nél. Bobby döntései rontottak a játékunkon. Az első hónapban, amikor kijött a játék, megfenyegetett, hogy megölet egy alkalmazottat. Az ezt követő megbeszélésen senki sem akart először beszélni. Így mindenki előtt követeltem a kirúgását.”

Nem ő volt az egyetlen Activision-Blizzard dolgozó, aki úgy érezte, hogy Kotick döntései ártottak a játékoknak és a fejlesztőcsapatoknak. Andy Belford, a Blizzard social media menedzsere is beszélt az akkori vezérigazgató döntéseiről, amik problémákat okoztak az Overwatch 2 Steamen való megjelenésekor. Belford azt állítja, hogy Kotick megnehezítette, hogy a csapat kezelni tujda az Overwatch 2 kommentáradatot a Steamen. Sőt: arra kényszerítette a csapatot, hogy moderálja a Steamet, holott ez valójában nem tartozott a munkakörükbe.

„Megtörtem a hallgatásomat, hogy megosszak egy vicces tényt: amikor az OW2 steam megjelenését terveztük, a csapatom figyelmeztetett (hónapokkal előre), hogy nagyon sok kiritika érkezik majd. Könyörögtünk több információért, több részletért, hogy segítsenek nekünk ezt kezelni, de mindezt határozottan megtagadták.”

A volt alkalmazott hozzátette azt is, hogy az dolgozók tapasztalata, munkája semmit sem jelentett a vezetőség számára. Minden inkább a pénzről és a negyedéves beszámolóról szólt. Jelenleg nincs hivatalos bejelentés arról, hogy ki váltja Kotickot a cég vezérigazgatói székében. Érdekes lesz látni, hogy leváltása mit eredményez majd, különösen a Call of Duty játékokban, melyek egyes részei valóban nem nyerték el széles körben a játékosok tetszését. Érdekes világ jön!

Ezt láttad már?

NAGYON PARA Mickey egeres horrorjáték érkezik, erős idegzetűeknek

×