A Nightmare Forge Games Mickey egérrel a főszerepben készít horrorjátékot nem sokal azután, hogy ez jogilag már lehetséges.

2024.01.02. – Talán már te is hallottál róla, hogy idővel egyes alkotások, szellemi tulajdonok jogi védelme megszűnik, így bárki korlátozás és engedély nélkül használhatja őket. Így az elmúlt időszakban népszerű rajzfilmfigurák váltak közkincsé, ennek köszönhetjük a Micimackó horrorfilmet is, de készül már egy játék is. Most szegény, szerencsétlen Mickey egér járt így, pontosabban a Willie gőzhajó, szóval érkeznek a Mickey egeres cuccok sorban. Itt fontos megjegyezni, hogy azért a Disney nagyon védi a híres egeret, szóval mindenki szigorúan csak a karakter 1928-as formájával dolgozhat. Ezért lesz egy picit más.

Már hallani lehetett pletykákat egy horrorfilm érkezéséről is, sőt egy jó kis lövöldozős, meseszereű FPS lövöldözős játék is érkezik. A Nightmare Forge Games horrorjáték-fejlesztő pedig úgy döntött, hogy bemutatja legújabb projektjét, aminek főszepelője szintén az ikonikus egér.

Az Infestation 88 egy kooperatív horrorjáték lesz, amiben Mickey egér nem éppen barátságos.

A játék persze a jogi helyzet miatt a korai animációs stílust tárja elénk, amit talán a Cupheadhez tudunk hasonlítani azok számára, aki nem tudják, miről van szó. Ez a játék pedig valahogy ennek a stílusnak és a Doomnak valamiféle keveréke. Az Infestation 88 egy túlélő horror co-op játék, amiben mutáns rágcsálókkal, köztük Mickey egér arcával rendelkező, rémisztő szörnyetegekkel fogunk megküzdeni. A játékosoknak együtt kell dolgozniuk a rágcsálók fészkeinek kiirtásán és a járvány megfékezésén. Az Infestation 88 még fejlesztés alatt áll, de a Steam oldalán azt írják, hogy valamikor 2024-ben lesz elérhető Early Accessben.

 

Sokan persze nincsenek elragadtatva attól, hogy Mickey egér egy horrorjátékban szerepeljen. Azonban így is vannak, akik úgy gondolták, hogy a Nightmare Forge Games képes volt egy érdekes csavart adni a dologhoz. Az Infestation 88 lesz a legújabb horrorjáték, amit mesefigurák ihlettek, szóval úgy tűnik, egy új alműfaj születik a játékokban. A Five Nights At Freddy’s után is mindenki elkezdhet félni a cuki mesefigurától.

Az Infestation 88 mellett egy másik érdekes Mickey egeres cím is érkezik:

Fenomenálisan fest a BioShock-szerű 1930-as évek meséit idéző FPS

×