Alaposan átalakul az Xbox vezetősége, az új pozíciókból pedig a legendás Phil Spencernek is kijutott, aki nagyot lépett a ranglétrán.

2023.10.27. – Alig két héttel a játékipari rekordnak számító Activision Blizzard felvásárlása után alaposan átrendeződik az Xbox, úgy pedig a Microsoft teljes videojátékos ágazata. A változás pedig különösen nagy mértékű és jelentős, amely alapjaiban határozhatja meg az Xbox konzolok és saját fejlesztésű játékok jövőjét.

Az Xbox kvázi első embere Sarah Bond lesz, aki a 2017-es csatlakozása óta igen szépen menetelt a redmondi ranglétrán, sőt, elődje, Phil Spencer mellett kulcsszerepe volt az amerikai versenyhatósággal vívott ádáz bírósági pereskedésben is, amely végül az Activision Blizzard felvásárlásával érhetett sikeres véget. Sarah Bond tehát maga fogja irányítani az Xbox hardveres és szoftveres fejlesztéseit, jelölheti ki az irányokat mind a konzolok, mind pedig a játékok és egyéb tartalmak terén.

Fölötte csak egyetlen ember áll, Phil Spencer, aki mindeközben a Microsoft Gaming, azaz a redmondi vállalat teljes videojátékos divíziójának CEO-jává lépett elő.

Sarah Bond, Phil Spencer és Matt Booty

Neki fog jelenteni az új titulust betöltő Matt Booty, aki mostantól a belsős stúdiókat – köztük is a ZeniMax-Bethesda párost is magába foglaló – kibővített szervezetet fogja irányítani azzal a reménnyel, hogy általa elkerülhetőek lesznek az olyan katasztrófák, mint amilyen a Redfall is volt. Az összes stúdió vezetője voltaképp neki kell majd jelentsen a projektjeik állapotáról.

Ez alól kivételt képez az Activision Blizzard és Bobby Kotick, aki 2023 végéig egészen biztosan marad a megacég élén – bár állítólag a szilveszteri bulin fogják aláíratni vele a kilépő papírjait. A vezetőváltást Dave McCarthy fogja menedzselni, aki jelenleg a Microsoft Gaming operatív igazgatója, állítólag már gőzerővel keresi a játékipar patás ördögének is tartott Kotick utódját.

A játékosok számára ezek a legfontosabb változások, melyek alapjaiban határozhatják meg az Xbox konzolok és a játékok jövőjét. Hogy pontosan milyen új irányokat vehet majd a PlayStation egyetlen otthoni konzolos alternatívája, azt nem tudni, mindenesetre bizakodásra adhat okot Phil Spencer kinevezése és kinevezései, hiszen olyan szakemberek kerülhettek a videojáték-ipar legnagyobb órásának vezetői székeibe, akik nem csak jól értik a dolgukat, de játékosként azt a nyelvet beszélik, amit mi is.

via – The Verge

Ezt is érdemes elolvasnod:

A CoD-on is túl – Íme az ÖSSZES játék, amit megvett a Microsoft az Activision Blizzarddal

×