Ha épp azon mélázol, hogy mit vegyél a gamer csajodnak/pasidnak karácsonyra, akkor ne tovább: itt a kulcstartó-fülbevaló, amin nem csak Doomozni lehet.

2023.11.23. – Már meg sem lepődök, amikor felbukkan az interneten egy újabb cucc, amin elfut a Doom. Abszurdum, hogy az id Software kultikus játékát már terhességi teszten, billentyűzeten, holografikus képkereten, a teletexten, egy egyszerű számológépen, vagy egy karácsonyfadíszen is nyomhatjuk, szóval egy fülbevaló már igazán nem oszt, nem szoroz.

Már csak azért sem, mert a fülre aggathatóság csak egy hozzárendelhető másodlagos funkció: ez az kütyü ugyanis egy programozható mini játékkonzol is egyben. Szóval papíron nem csak a Doom futtatására alkalmas, hanem egy csomó más – legfőképp retro – játékot is átültethetünk rá, ami így a gamer csajok/barátnők egyik legtökéletesebb ajándéka lehet. De igazából bárki megveheti magának a Thumby-t, mivel az eredetileg egy kulcstartó volna, a lányok – vagy a fülbevalós srácok – viszont egészen esztétikus fülbevalót varázsolhatnak belőle – mint ahogyan tette azt az alábbi videó kreatív alanya is:

A Thumby kulcstartó, ha úgy tetszik fülbevaló pedig nem is egy őrült drága mulatság: a Tinycircuits oldalán mindösszesen 9000 forintot kérnek érte.

Az apró kütyüben egyébként egy Raspberry Pi Pico RP2040, egy 40mAh akksika foglal helyet, és összesen 2 MB-ra pakolhatunk játékot, tehát egyszerre csak egyet viselhetünk, vihetünk magunkkal. A 72×40-es monokróm OLED-re azért kicsit hunyorítani kell, illetve a gombokat sem virsliujjakra tervezték, cserébe viszont nem foglal sok helyet. Négy színben is kapható: fehérben, rózsaszínben, illetve (a legmenőbb) áttetszőben.

Használati utasítás jár mellé, nem nehéz rá játékot rakni, de biztosan van már mellé mindenféle előre elkészített cucc/kód is a neten, melyekre minimális utánajárással percek alatt rábukkanhatunk. Nem akarok tippeket adni, de szerintem minden gamer örülne egy ilyennek karácsonyra, nem csak a játékőrült csajod.

Ezt is érdemes elolvasnod:

32 millióért Mekis csibefalatokat, vagy a nagypapa szellemét is eladhatod az eBay-en

 

×