Nem, ez nem a régi Doom, hanem a 2020-as Doom Eternal, ami egy számológépen fut, más N64 játékok mellett.

Rengeteget írtunk már arról, hogy az eredeti, 1993-ban megjelent Doom ma már milyen sok egyszerű elektronikai eszközön képes futni. Nos, most valami hasonlóról lesz szó, csak éppen nem a régi Doom kapcsán. A 2020-ban megjelent Doom Eternal a játék teljesen új generációs változata, hasonló hangulattal, de teljesen mai grafikával és funkciókkal. Mégis képesek voltak futtatni egy számológépen.

Valószínűleg nem tudtad, hogy a számológépek is igen komoly fejlődésen mentek keresztül az utóbbi időben. Ma már van olyan, aminek színes érintőképernyője van, sőt olyan vas van benne, ami játékokat is képes futtatni. És amúgy nagyjából csak 3 ezer forintba kerül.

Bár a GHLBD egy nagyon egyszerű számológép, kiderült, hogy tabletek felhasználásával készült, beleértve egy 32 bites négy-magos Allwinner A50 processzort, amelyhez 1 GB RAM párosul, ráadásul Android 9 fut rajta. Mindössze néhány lépésre volt szükség ahhoz, hogy egy Youtuber elérje, hogy játékokat tudjon rajta futtatni. Taki Udon képes volt telepíteni rá egy csomó emulátort és játékot.

 

Sajnos a számológép számgombjai nem alkalmasak az irányításra, így Taki egy 8BitDo SN30 Pro vezeték nélküli kontrollert csatlakoztatott hozzá Bluetooth-on keresztül. Igen, ebben a számológépben Bluetooth és WiFi is van.

A GHLBD a NES játékoktól kezdve az N64-en át a Dreamcastig és a PSP játékokig mindent lejátszik, ám természetesen nem a legszebb grafikával. Sőt néha még döcögnek is. Másszóval nem érdemes játékok miatt számológépet venni, csupán érdekesség, hogy hol tart már a technika.

Ezt láttad már?

Összezavar? De mekkora király már – 10 videojáték, ami szórakozik az elméddel

 

×