Szinte már meg sem lepődünk, hogy ismét a klasszikus Doomot futtatják valamin, de ez most más, mert karácsonyos, szóval menő.

2023-ben lesz pontosan 30 éve annak, hogy megjelent az eredeti Doom, ami igazi klasszikus lett a világon. Már csak azért is, mert az elmúlt években szinte mindenen futtaták már a játékot, legyen az a Meki terminálja vagy éppen egy kijelző, amit krumplik tápláltak. Most azonban olyan mini PC-n fut a játék, amit tényleg meg kell említenünk, mert karácsonyos.

Ez egy mini PC-alakú karácsonyfadísz, amin ténylegesen és színesben fut a Doom.

 

A kis IBM alakú díszt egyébként egy techrajongó készítette – írja a Gizmodo.

„Ismét közeleg a karácsony, ami általában karácsonyfát jelent, és mindent, ami ehhez tartozik: fények és persze gömbök. Az ünnep nagyon vidám meg minden, ezért úgy döntöttem, hogy hiányzik egy kis Doom. Így hát 3D-nyomtattam egy kis karácsonyi csecsebecsét egy IBM PC mintájára, beletömtem a legkisebb LCD-t, amit találtam, hozzáadtam egy processzort és egy elemet. Felakasztható a karácsonyfára, játszható a Doom demó módja, beleértve a hangot is. És ami a legjobb: ha egy random bluetooth billentyűzetet vagy kontrollert párosítasz hozzá, akkor játszhatsz is vele” – írja a készítő.

Ha te is szeretnél ilyet, akkor a GitHubon elérhető hozzá a 3D modell, szóval te is nyomtathatsz magadnak egyet. Hogy tetszik?

Ezt láttad már?

Elloptak egy teherautót, amiben 243 millió forint értékű játékkonzol volt

 

×