Sajnos sokan nem fognak karácsonyi ajándékhoz jutni, mivel egy egész kamionnyi konzolt loptak el.

Nem tudom, hallottál-e róla, de a Blaze Entertainment idén ad ki egy teljesen új hordozható retro-játékkonzolt, az Evercade EXP-t. A kis konzol alkalmas arra, hogy számos régi játékot futtassunk rajta, ami miatt persze sokan igyekeztek lecsapni rá, hogy amikor december 15-én megjelenik, már játszhassanak is. A Blaze nemrég azonban bejelentette: valószínűleg szervezett támadás során

elloptak egy teherautót, amely több mint 243 millió forint értékű Evercade EXP Limited Edition konzolt szállított.

Hogy pontosan hogy történt, arról sajnos nem szól az Eurogamer híre, azt azonban tudni vélik, hogy valószínűleg két raktár közti szállításkor csaptak le a teherautóra Angliában. A támadás során senki nem sérült meg, de minden konzolt elvittek.

 

A Blaze gyorsan intézkedett, és gyorsan újragyártja a gépeket, hogy minden megrendelő hozzájusson karácsonyra.

„Ez egy példátlan helyzet a Blaze és a Funstock történetében, mélyen együtt érzünk minden rajongóval és vásárlóval, aki a lopás áldozata lett” – mondta a Blaze vezetője, Andrew Byatt egy sajtóközleményben. „Azonnal megkezdtük a gyártást a készlet pótlásáért, igyekszünk ezeket olyan gyorsan leszállítani, amilyen gyorsan csak lehetséges”.

Az Evercade EXP egyébként a cég Evercade VS konzoljának hordozható változata. Mindkettő kazetta alapú, és 380 hivatalosan licencelt klasszikus játékot tartalmaz. Jelenleg több mint 30 kazettás gyűjtemény érhető el az Evercade-hez, amik mindegyike retro játékok gyűjteménye, általában egy-egy fejlesztő köré csoportosítva. Jelenleg az Atari, a Data East, az Intellivision, a Bitmap Brothers, a Gremlin, a The Oliver Twins és az Interplay is képviselteti magát különböző címekkel.

A borítókép illusztráció.

Ezt láttad már?

A Netflix után a Disney+-ba is jönnek a reklámok és megdrágul a szolgáltatás

 

×