Egy rakás krumpli képes annyi energiát termelni, hogy azzal teljes egészében játszható a klasszikus Doom, számológépen.

Még a Ubisoft potato szerverei is megirigyelnék azt, amit egy egyszerű rajongó tett nemrégiben. Láttunk már sok esetben olyat, hogy valaki krumplit használ arra, hogy irányítson egy játékot, most azonban másról van szó.

A YouTuber Equalo kizárólag krumplik segítségével futtatta a DOOM-ot.

Igaz, sokszor láttunk már olyan, hogy valaki igen különleges eszközön, vagy kijelzőn futtat régi, klasszikus játékokat. Legutóbb például arról írtunk, hogy valaki egy billentyűzet képernyőjén futtatta a Skyrimet. Most viszont egy vállalakozó szellemű rajongó olyat tett, amire nem számítottunk.

Ki gondolta volna, hogy egy rakás krumpli ereje képes arra, hogy futtasson egy játékot? Valószínűleg senki. Ám ez a zöldség meglehetősen sokoldalú. Nem csak főzelék vagy köret lehet belőle, de kiváló energiaforrás is. Kis ügyességgel egy rakás krumpli képes annyi energiát termelni, hogy egy számológépen tegye elérhetővé a DOOM-ot.

 

De hogy lehet ez?

A burgonyában található foszforsav teszi ezt lehetővé, ami ha bármilyen cinket tartalmazó tárggyal érintkezik, reakcióba lép és energiát termel. A burgonya káliumot és elektrolitokat tartalmaz, így ha belép a képbe egy rézvezeték is, akkor kihasználható ez az energia.

Equalo úgy döntött, hogy kihívás elé állítja magát, hogy a DOOM-ot kizárólag a krumplik energiájával játssza. Anélkül hogy belemennénk a fizikába (merthogy nem értek hozzá), 770 darab krumpli kellett mindehhez. Néhány sikertelen próbálkozás után sikerült is, bár közben elég érdekes szaga lett a krumpliknak.

Akik ismerik a Ubisoft szervereit, jól tudják, hogy mire képes sok-sok burgonya együtt. 😉

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×