A Take-Two vezérigazgatója, Strauss Zelnick nincs meggyőződve arról, hogy a PS5 Pro-hoz hasonló fejlesztéseknek lesz értelme. Tényleg igaza van?

2023.08.11. – Bármennyire is furcsa, már 3 év telt el azóta, hogy megjelent a PS5, a Sony legújabb generációs játékkonzolja. A konzol persze azóta számtalan eseményen ment keresztük. Először készletihiány lépett fel, aztán jöttek a haszonlesők. A boltokban a gépet nem lehetett kapni, a játékosok panaszodnak, a PS5-ök ára az egekbe szökött. Mostanra azonban szép lassan rendeződni látszik a helyzet, sőt a Sony konzolok ára szép lassan csökkenni kezd.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, ez azt is jelentheti, hogy a Sony készül valamire. Az elmúlt időszakban számtalan pletyka keringett arról, hogy készül a PS5 Pro. Az egyik legjobb bizonyíték erre, hogy hírek szerint a dev kit már fejlesztőknél van, bár ez nem jelenti, hogy a gép meg is jelenik.

Mindenesetre továbbra is adódik a kérdés, hogy a továbbfejlesztett PS5 konzol megjelenése mennyire befolyásolná a játékokat.

Nos, a Take-Two vezérigazgatója, Strauss Zelnick nincs meggyőződve arról, hogy a PS5 Pro-hoz hasonló fejlesztéseknek lesz értelme.

Bár még nem erősítették meg, de valószínűnek, hogy a Sony (a PS4-hez hasonlóan) egy középgenerációs frissítést dob piacra, 8K-s támogatással valamikor 2024-ben.

Zelnick nemrég az IGN-nek azt mondta: a mid-gen frissítéseknek nincs sok értelme, és nem változtat azon, hogy kiadnának-e játékokat egy adott generációra.

„Általánosságban elmondható, hogy a középgenerációs frissítések nem sokat változtattak, az ilyen frissítések nem túl jelentősek. Nem változtatják meg a játékkészítésről vagy a játékok eladásáról való gondolkodásmódot, kiadói szempontból” – mondta.

Kinek kell a frissítés?

Való igaz, hogy a PlayStation konzolok frissítése nem is annyira kiadói szempontból érdekes, mint inkább fogyasztói szempontból. Nekünk gamereknek fontos a nagyon tárhely, a jobb grafika, a kevésbé hangos gép, a szebb dizájn stb. A középgenerációs frissítések, mint a PS4 Pro és az Xbox One X, nagyrészt a grafikai és tárolási fejlesztésekre összpontosítottak. Mindkettő szép a fogyasztók számára, de valójában nem jelentenek nagy változást a fejlesztők vagy kiadók játékkészítése szempontjából.

Persze simán lehetséges, hogy a Sony most pontosan ezért halasztott el potenciális exkluzívokat. Nemrég mi is beszámoltunk róla, hogy a Sony több játékot is elhalaszt, amit még ebben a pénzügyi évben szerettek volna kiadni. Lehetséges, hogy ennek oka pont az, hogy azokat már az új, továbbfejlesztett konzollal együtt akarják értékesíteni? Van benne logika.

A PS5 konzolok frissített verziója bizony megdobhatja az eladásokat, még akkor is, ha a kiadók számára ez nem sokat nyom a latba. Nekünk gamereknek azonban sokat jelent. Reméljük, hogy a friss konzol nem megy keresztül majd azon, amin a PS5 a megjelenésekor. Ha lehet majd kapni, az már jó hír.

Ezt láttad?

Ez egy állat: 2050-ig fizetett valaki elő a PlayStation Plus-ra

×