Úgy tűnik, hogy a Sony arra utalt legutóbb, hogy egy-egy PlayStation exkluzív később jelenik meg, mint azt eredetileg tervezték. De miért?

2023.08.10 – Nem is olyan rég röppent fel a hír, hogy az Amerikában zajló írósztrájkok miatt több Sony mozifilm premierjét elhalasztották. Nos, erősen úgy tűnik, hogy nem csak a filmek, de a PlayStation exkluzív játékok is így járnak majd – derül ki a Sony legutóbbi pénzügyi jelentéséből.

A Sony több játékot is elhalasztott, amik még ebben a pénzügyi évben jelentek volna meg.

Amikor a PlayStation megjelent talán érthető volt, hogy a Sony nem annyira sok exkluzív címet adott ki, mivel a konzolt nem igazán lehetett kapni. A PlayStation 5 megjelenése óta azonban már eltelt 3 év, már szinte mindenhol elérthető, lejjebb ment az ára, ám valamiért az exkluzívok nem kezdtek el csordogálni. Emiatt egyébként több PS-tulajdonost láttam már panaszkodni.

Sajnos bármennyire is szeretnénk, ez egyelőre nem fog változni, legalábbis az alapján, ami most megjelent. Eszerint a Sony elhalasztotta néhány olyan first-party játék megjelenését, amik eredetileg a 2023-as pénzügyi év második felében, azaz 2024. március 31-ig tartó érkeztek volna – számol be róla a Kotaku újságírója a Twitteren.

Késnek az exkluzívok

Nyilván mindenki számára az a legnagyobb kérdés, hogy melyik lehetnek azok a PlayStation játékok, amik késni fognak. Sajnos a fent látható dokumentum erre konkrétan nem tér ki. Pedig jó lenne tudni, hogy mi lesz az exkluzívok sorsa. Szerencsére vannak olyan címek, melyeket nagyon várunk, de elvileg nem fognak késni: ilyen például a Marvel’s Spider-Man 2, ami a tervek szerint október 20-án érkezik. Nyilvánvaló, hogy ha tovább késne, akkor az igen komoly bevételcsökkenést jelentene a Sony számára.

A GameRant szerint egyébként az egyik lehetséges játék, amit elhalasztottak, a Stellar Blade. Egy akció-kalandjátékról van szó, amit eredetileg 2019-ben jelentettek be, a Sony pedig két évvel később megvásárolta az exkluzivitási jogokat a dél-koreai Shift Up stúdiótól. A Sony tavaly szeptemberben jelentette be, hogy a Stellar Blade 2023-ban jelenik meg PlayStation konzolon. Még mindig nincs megjelenési dátum, így nyilvánvaló, hogy ez a játék pont így járt. Vagyis átcsúszik 2024-re.

Persze ez nem jelenti azt, hogy a PlayStation játékosoknak ne lenne mivel játszania. A PS Plus szolgáltatás rengeteg játékkal bővül, sőt jövőre olyan játékok vannak tervben, mint a Silent Hill 2 Remake, a Death Stranding 2 és a Naughty Dog következő AAA-játéka, bármi is lesz az.

Ezek is a PS Plus részei lesznek:

17 remek játékkal bővül tovább a PS Plus Extra és a Premium kínálata

 

×