Egy PlayStation tulajdonos olyan lépésre szánta el magát, amivel hosszú évekre elkötelezi magát a PS Plus szolgáltatás mellett. De jó döntés ez?

2023.08.10. – Kétségtelen, hogy a mai világban az előfizetés a menő. Akár filmekről, videómegosztóról, zenéről vagy éppen videojátékokról van szó, a legjobb lehetőségeket az előfizetéses szolgáltatás nyújtja. Jól tudta ezt a Sony is, ezért az Xbox Game Pass mintájára létrehozta a PlayStation Plus szolgáltatást.

Érdekesség, hogy az Xbox Game Pass esetében van egy felső határ, hogy mennyi időre lehet előfizetni. Az Ultimate csomag gyakori kérdései között legalábbis azt írják, hogy „az előfizetésre alkalmazható maximális időtartam 36 hónap”. Úgy tűnik azonban, hogy ilyen időkorlát nem vonatkozik a PlayStation Plusra, ugyanis

egy török előfizető több mint 590 ezer forintnak megfelelő összeget költött, hogy 2050-ig tag maradhasson.

Talán mondhatjuk, hogy a 2023-as év nem volt a PlayStation Plus éve. Bár volt pár remek ingyenes játék, ikonikus trilógia és pár exkluzív is a kínálatban, egy-egy melléfogás miatt sokan lemondtak róla. A jó hír viszont, hogy nemrég bejelentették: a PS Plus megújul, sőt augusztusban egy rakás új címmel bővül.

Így aztán valahol érthető, ha valaki pénzt szeretne spórolni azzal, hogy előfizet minél hosszabb időre, hiszen úgy olcsóbb. Legalábbis egy PlayStation Plus előfizető így gondolja. Szerinte a következő évtizedekben is jó befektetés a szolgáltatás, így spórolás címén 2050-ig fizetett elő.

A Turkish player subscribed PS Plus Deluxe until 2050 to avoid price increase
by u/BassInternational550 in playstation

Ahogy a Reddit bejegyzésből kiderül, egy török gamer 46000 török lírát (kb. 590 ezer forintot) költött arra, hogy 2050-ig előfizetője maradjon a PlayStation Plusnak. Úgy tűnik, ezzel próbálja elkerülni az évek során elkerülhetetlen áremeléseket.

Egyfajta logika azért van mögötte, furcsa azonban, hogy nincs korlátozás abban, hogy meddig lehet előfizetni. Szóval a képet kezeljük némi fenttartással. Ha az árakat nézzük, 2010-ben, amikor a szolgáltatás elindult, egy három hónapos előfizetés kb. 5300 forintba kerül került. 2023-ban a PlayStation Plus Essential három hónapra 7500 forint. Belegondolni is durva, mennyibe kerül majd 2050-ben.

Persze az is simán előfordulhat, hogy a PlayStation Plus, vagy maga a PlayStation addigra teljesen megszűnik, de ha nem, akkor biztosan jó ötlet a jelenlegi áron előfizetni. Reméljük, ha mégis máshogy alakul, akkor a török barátunk visszakapja a pénzét. Amúgy 2050-re talán a GTA VI is megjelenik, soha nem lehet tudni…

Ezt láttad?

A Doom bármin elfut, de hogy egyetlen billentyűn is, az már durva

×