Nagyon durva akciózásba kezdett a Sony, ami csak még inkább felerősíti az új modell érkezéséről szóló pletykákat.

2023.07.07. – Előbb csak Reseterás fórumozók, majd egyre több külföldi szakportál is kiszúrta a PlayStation hivatalos oldalain, hogy a Sony egy gigantikus leárazásba kezdett, amely keretében a szokásosnál jelentősen olcsóbban lehet hazavinni PS5 lemezmeghajtós alapgépeket.

És bizony valóban brutális az árleszállítás: Spanyolországban és Portugáliában már 100 euróval, azaz 550€ helyett 450€-ért lehet rárabolni a konzolra, ami forintosítva közel 40.000 ft olcsósítást jelent. Magyarországra illetve néhány más európai országban még nem kezdődött el ez az akció, de valószínű ide is hamarosan elérhet.

Egy ilyen mértékű kedvezményre pedig a Sony-nak látszólag semmi különösebb oka nincs, hiszen pörögnek az eladások, negyedévente még túl is teljesíti a kitűzött célokat, hamarosan érkezik a system sellernek szánt Spider-Man 2, és mivel az Xbox még a rendkívül olcsó Series S ellenére is messze el van maradva a PS5-től, különösebb konkurenciája sincs, amitől tartani kéne.

A 100 eurós kedvezménnyel valószínűleg már a korábban sokat pletykált újabb modell közelgő érkezését készíthetik elő – jól emlékszünk, hogy a PS4 Pro és a Slim debütálását is hasonló árváltozás előzte meg anno. Ha pedig hihetünk a forrásoknak, akkor a Sony az új PS5-tel szeretné leváltani a 2020 végén megjelent alapgépeket, amivel sokat spórolhat a gyártási költségeken.

A „PS5 Slimként” emlegetett új konzolba ugyanis nem kerül be lemezolvasó, viszont a jelenlegi Digital Edition-nel ellentétben hozzá lehetne majd csatlakoztatni egy külső eszközt, ha valaki szeretne továbbra is dobozos játékokkal játszani. Ha valóban ilyen lesz az új Slim, akkor a Sony-nak tulajdonképpen már csak egyetlen modellt kellene gyártania, míg a különálló lemezolvasóból annyit küldhet a boltokba, amennyire szükség van: nem túl sokat. A játékeladások ugyanis évről-évre a fizikai hordozók halálát mutatják, hisz a konzoltulajdonosok 72-75%-a már digitálisan vásárol magának játékot.

Mindez viszont csak akkor válik teljesen biztossá, amikor a Sony végre hivatalosan is leleplezi az újabb vasat. Ha követik a PS4 példáját, akkor erre szeptember környékén lesz érdemes számítani, addig viszont érdemes árgus szemekkel figyelni a PS5 magyar árait is, mert ha jók a megérzéseink, akkor nemsokára nálunk is olcsóbb lehet a PS5.

Ezt is érdemes elolvasnod:

A 13 legjobb 30 perces vígjáték sorozattal úgy eltelik a nyár, mintha sose lett volna

×